SIF Moldova alocă pentru dividende 45 de milioane de lei

Societatea de Investitii Financiare (SIF Moldova) Moldova, din Bacau, a achizitionat, prin una dintre firmele la care detine aproape integral controlul, Agrointens Bacau, o importanta ferma de cultura intensiva a afinelor. Valoarea investitiei este de 2,54 de milioane de euro.

O prima transa din aceasta suma, de aproape 1,2 milioane de euro, a fost deja platita, ultima transa fiind programata pentru luna noiembrie, sub conditia suspensiva a indeplinirii unor indicatori de performanta cu referire la productia agricola din acest an.

Administratorii SIF Moldova si-au informat actionarii ca sursa finantarii acestei achizitii este aportul sau de peste 1,6 milioane de euro la capitalul social al societatii Agribusiness Capital, la care este, de asemenea, actionar majoritar, si care la rândul ei detine aproape integral capitalul social al Agrointens. Restul de plata se va finanta din surse proprii sau atrase.

„Incheierea acestei tranzactii – a precizat, pentru actionari, Catalin Iancu, administrator executiv al societatii de investitii financiare si directorul coordonator al proiectului – reprezinta un punct de cotitura pentru SIF Moldova, investitiile in firme specializate din domeniul agrobusiness reprezentând una dintre prioritati. Agrointens intra pe un segment de piata cu un potential ridicat de crestere, iar cu suportul SIF Moldova va deveni unul dintre jucatorii importanti din acest sector de activitate.”

SIF Moldova a mai precizat ca investitia se incadreaza in programul de activitate pe anul 2015 si in „Declaratia de politici investitionale 2014 – 2018” aprobata de actionarii sai in anul 2014. Acestea prevad, pentru dezvoltarea potentialului de performanta al portofoliului de actiuni si valorificarea oportunitatilor ivite pe piata de profil, o abordare a investitiilor cu capital privat, concretizate prin dezvoltarea de oportunitati de afaceri prin intermediul unor vehicule investitionale specializate si listarea acestora pe un sistem alternativ de tranzactionare.

La sfârsitul anului trecut, Consiliul de Administratie al SIF Moldova a procedat la majorarea capitalului de lucru cu câte 8,8 milioane de lei la trei societati la care detine controlul, intre care si Agribusiness Capital.

La sfârsitul primului trimestru, SIF Moldova avea o expunere de doar 0,30% din valoarea totala a activelor sale in domeniul agriculturii, fata de peste 42% in domeniul financiar si peste 26% in cel energetic.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ