Pe centru, in dreptul Palatului Administrativ trebuie sa fie instalat un semafor cu temporizare / foto: L.M.

Fosta administratie locala a acordat in primavara acestui an un contract de 3,4 milioane de lei societatii Phoenix Transbac pentru asfaltarea, cu un covor asfaltic de 4 centimetri a mai multor strazi din municipiu.

Lista, care cuprinde artere, ar fi fost stabilita in functie de solicitarile si plângerile cetatenilor. Este vorba de strazile Turbinei, Narciselor (aleea din spatele blocurilor 5 si 7), Aleea Letea, aleea paralela cu pasajul Letea, N. Voda, L. Tautu, Slanicului, Prelungirea 22 Decembrie, Stefan cel Mare (in dreptul E.ON, nr. 22, 24), Ardealului, Aviatori, Arcadie Septilici, Dr.Al. Safran, Narciselor, Traian, Ecaterina Varga, Plantelor si Col.Nicolae Draghici. Primele asfaltari s-au facut in timpul campaniei electorale, in cartierul Banca Nationala, urmând ca societatea sa continue cu partea centrala si de sud a orasului.

 

PUBLICITATE

Despre starea jalnica a unora dintre aceste strazi am relatat si noi, Calea Dr.Alexandru Safran si Narciselor fiind doar doua dintre ele.

Tot la capitolul infrastructura rutiera in bugetul din acest an este prinsa si bugetata montarea mai multor semafoare noi, cu temporizare: Chimiei cu Bicaz (25.000 lei), Republicii 141 (25.000 lei), str. Milcov zona ISU (40.000 lei), Bacovia cu Banca Nationala (40.000 lei), trecere pietoni la Palatul Administrativ (40.000 lei), trecere pietoni Luceafarul (40.000 lei), în sensul giratoriu de la Auchan (40.000 lei), Calea Republicii 202 (40.000 lei).

A trecut jumatate de an de la aprobarea bugetului si pâna acum, nici una dintre achizitii n-a demarat. Lucru confirmat de primarul Cosmin Necula. „Pâna la momentul de fata, din ce stiu eu, nu s-au demarat procedurile pentru nici o achizitie. Nu stiu exact ce s-a asteptat, campania electorala sau schimbarea conducerii din primarie, dar cert este ca pâna acum nu s-a intâmplat nimic. Sunt lucrari care nu presupun mult timp si pe care intentionez sa le pun in miscare cât mai repede”, a declarat primarul Necula. Acesta sustine ca legea bugetului nu-i permite sa introduca noi investitii in acest an, dar poate redirectia anumite sume intre capitole, in functie de necesitati.

Tot in acest an, ar urma sa apara sensuri giratorii noi: Calea Moinesti cu str. Arcadie Septilici (20.000) si Calea Romanului cu Bd. Unirii (150.000) si ar urma sa fie amenajata intersectia de la Biserica Precista (115.600). Aici, in urma cu trei ani, municipalitatea anunta ca va resistematiza intreaga zona, urmând sa mai apara benzi de circulatie paralel cu Muzeul de Istorie si eventual un sens giratoriu – nimic realizat pâna acum. Ramâne de vazut când incep lucrarile programate anul acesta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Nu stiu de alte strazi, dar pe Traian si Ecaterina Varga trec zilnic si constat ca se asfalteaza cam de 2 ori pe an, desi fata de majoritatea strazilor din Bacau sunt intr-o stare infinit mai buna, practic sunt fara fisura.
    Daca treceti in revista “locatarii” acestor strazi, o sa vedeti si de ce : Placinta 1, Placinta 2, Horoi, dr. Angheluta, etc..etc.., unul si unul, oameni egali cu noi.

  2. semafoare cu temporizare nus ok pt bacau cele actuale sint cele mai bune intrucit respecta un mitan destul de bun are un sistem de computer aceptabil

LĂSAȚI UN MESAJ