Comisarul sef Vasile Oprisan, inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, este unul dintre cei mai bine platiti sefi de politii judetene din tara. Datele din declaratiile de avere, comparate judet cu judet, arata ca seful politistilor bacauani se afla pe locul sapte in tara, cu un salariu prea putin afectat de criza economica, cum se intâmpla cu lefurile angajatilor de vârf, inclusiv din sectorul bugetar, de stat.

In total, din cele 41 de judete, exista date despre 40 de sefi (cu exceptia Teleormanului). Dintre acestia, cel mai mare salariu il incaseaza Radu Sandu Moldovan, seful Inspectoratului Judetean de Politie Harghita, care duce acasa luna de luna 10.767 lei. Pe locul doi, Ioan Aron, seful IJP Brasov, incaseaza de asemenea o suma frumoasa: 9.863 lei pe luna, suma neta.

Comisarul sef Vasile Oprisan ridica lunar suma de 7.164 lei net, adica peste 1.600 euro la cursul actual BNR. Aceesi suma inseamna un salariu brut de peste 10.000 lei, iar costurile totale ale angajatorului cu acest salariu net se ridica la peste 13.000 lei.

PUBLICITATE

“Sa nu va inchipuiti ca eu personal sunt favorizat in vreun fel. Salariul se stabileste pe baza unei grile unice, care tine cont de vechime, de gradatii, de problematica si marimea judetului (gradul I in cazul Bacaului – n.a.) si alte aspecte. Este oarecum ca la angajatii civili, unde salariile difera si se stabilesc tot dupa o serie de criterii, conform unei grile. Cât despre salariile altor sefi de inspectorate, eu nu pot sa comentez nimic. In cazul inspectorului sef de la Harghita este de spus totusi ca el are grad de chestor, ceea ce justifica salariul mai mare” – a spus comisarul sef Vasile Oprisan.

Pe primele sase locuri ale topului se afla, asadar, sefii Inspectoratelor de Politie din Harghita (10.767 lei net), Brasov (9.863 lei), Alba (9.125 lei), Dolj (8.242 lei), Bihor (7.450 lei), Cluj (7.323 lei). Urmeaza comisarul sef Vasile Oprisan si pe locul opt se afla seful IPJ Iasi, care incaseaza 6.791 lei. Pe ultimele locuri se afla sefii politistilor din Vâlcea (4.279 lei), Neamt (4.106), Calarasi (3.873 lei) si Olt (3.514 lei).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Comparati salariul acestui bugetar cu cel al unui medic/ cadru didactic! Cu ce se roade domnul acesta mai mult decat ei? Mi se pare 6.791 o leafa din categoria celor nesimtite pe langa cei 2100 sau 1700 pe care-i are doctorul sau invatatorul aflat la aceeasi gradatie/ vechime etc.

  2. D-na Ana lucreaza si mataluta macar 1 luna sa chiar 2 in politie si mai ales la o comuna si apoi sa vad ce ai de spus. Medicii au salariu care-l au ca de iese peschesul. Ce spui de salariile celor de prin universitati, ministere care de stau la caldurica. Nu vezi ca orice problema ai, la politie te trimite. Nu prea crezi atunci convingete singurica pe barba domniei voastre.

  3. Asta e salariu mare? Pai la functia de inspector sef omologul sau din Germania sau Anglia ridica intre 8000-12000 de euro lunar…Si este mult mai greu in Romania cu o astfel de functie avand in vedere presiunile politice

  4. IMI place ce indicnati sunteti ca se spune despre dv. ca aveti un salariu prea mare dar pt. dumnezeu este intradevar prea mare in comparatie cu a invatatorului care va invatat sa va scrieti salariul.Raspunderea dv. e discutabila daca ceva nu merge bine il admonestati pe subaltern , salariul din Anglia e prea mare fata de al dv. ?In Anglia se matura din functie numai daca planeaza o banuiala asupra persoanei din functie la Romania nu prea am auzit .Personalul din politie trebuie sa fie mai presus de orce banuiala iar daca crede ca nu e multumit cu remuneratia sa treaca in alta meserie fiindca nu-l obliga nimeni sa stea in politie ., cei din universitati stau la caldurica dar cu stomacul gol iar in birourile de la politie e suficient de cald mai cald ca intr-o sala de curs.Sa va dea dumnezeu ce va doriti.

LĂSAȚI UN MESAJ