* Tiberiu Serban, directorul adjunct al Teatrului „Bacovia, a devenit managerul interimar al institutiei, dupa demisia Ancai Sigartau

Alesii locali au consfintit printr-o hotarâre de Consiliu Local, in cadrul sedintei extraordinare de marti, demisia fostului manager al Teatrului „Municipal” Bacovia, Anca Sigartau.

Aceasta a inregistrat o cerere in acest sens la secretariatul Primariei, care a fost acceptata. Relatiile contractuale intre muncipalitate si fostul manager au luat sfârsit la 29 martie, prin acordul partilor. In cadrul aceleiasi sedinte s-a decis ca director interimar sa fie numit directorul adjunct al Teatrului „Bacovia”, Tiberiu Serban. Conform legii, municipalitatea are la dispozitie 120 de zile pentru a organiza un nou concurs.

PUBLICITATE

Consilierul local Gheorghe Huluta l-a intrebat pe noul director daca a stiut despre neregulile financiare din teatru. „Am aflat despre o parte din aceste probleme financiare atunci când au inceput sa apara somatiile de plata. Voi lua masurile necesare ca lucrurile sa se redreseze. Comisia de audit financiar inca nu a ajuns in institutia noastra”, a spus directorul interimar Serban. La rândul sau, consilierul local Valerian Timofte l-a intrebat pe Tiberiu Serban daca a primit si el bani de pe urma festivalului „Theaterstock”, care a provocat atâtea discutii, dar directorul a negat ferm.

Hotarâri aprobate cu majoritate

Un alt punct de discutie in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local Bacau a fost proiectul de hotarâre prin care tarifele practicate de SC Transport Public SA au fost mentinute la nivelul celor aprobate in iulie 2013, in timp ce cota de tva a scazut de la 24% la 20%. In nota de fundamentare atasata la proiect de reprezentantii societatii de transport public se mentioneaza ca mentinerea tarifelor pe fondul scaderii cotei tva este justificata de faptul ca in cei aproape trei ani de la stabilirea vechilor tarife au crescut costurile de exploatare, inflatia a crescut cu peste cinci procente, iar asigurarile s-au scumpit chiar si de trei ori.

In cadrul aceleiasi sedinte s-a mai luat act de prelungirea de catre prefect a suspendarii primarului Romeo Stavarache, dat fiind ca acesta este inca sub control judiciar. De asemenea, viceprimarul cu atributii de primar Ilie Birzu a fost schimbat de catre Mihai Sustac in calitatea de reprezentant al municipalitatii in Adunarea generala a Actionarilor de la SC Thermoenergy SA. Toate cele patru hotarâri au fost aprobate cu majoritate de voturi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Acum, domnul Tiberiu, va trebui sa scoata totul la lumina, daca nu vrea sa se duca impreuna cu tot grupul infractional! Cum va rezolva problema facturilor restante si a penalitatilor de miliarde? Ababei si Popovici au habar cat este valoarea totala a restantelor? Jaful secolului, inca continua!

LĂSAȚI UN MESAJ