– majoritatea elevilor au incheiat anul scolar cu rezultate foarte bune n copiii care au pierdut startul pe drum si nu au absolvit acum, mai au o sansa sa-si imbunatateasca situatia scolara pâna la toamna

Ultima zi de scoala a fost una plina de emotii pentru elevii Scolii “Ion Creanga” din Bacau. Elevii si profesorii au spus “Adio!” anului scolar 2014 – 2015, odata cu premierea de sfârsit de an. Excelenta a fost premiata si laudata la scena deschisa, iar acolo unde copiii nu au reusit sa incheie anul cu bine, mai au o sansa sa se indrepte pâna la toamna.

In aceasta atmosfera de sarbatoare, elevii Scolii “Ion Creanga” s-au perindat prin fata directorului Florentina Vieru si a cadrelor didactice, primindu-si cu emotiile specifice mult râvnitele diplome. Emotiile au fost traite in doua planuri: pe de o parte copiii care au urcat pe treptele unitatii de invatamânt au trait emotia premierii si s-au bucurat de cuvintele de lauda ale invatatorilor/ profesorilor, iar de cealalta parte, parintii si bunicii faceau schimb de privi si de cuvinte apreciative, stergându-si pe ascuns câte o lacrima in coltul ochilor, de aceasta data fiind lacrimi de bucurie. Mândri nevoie mare, copiii isi asteptau cadourile de absolvent, iar imediat dupa premiere si-au facut planul de vacanta.

Fiecare se gândea la tabara in care vor merge, la perioada de vacanta petrecuta alaturi de parinti in concediul programat in strainatate sau la asteptata vacanta la bunici. La finalul fiecarei runde de premiere, dirigintii au schimbat impresii cu parintii prezenti la festivitate si le-au comunicat ca vor avea de lucru si pe perioada vacantei.

“Sunt multumita de rezultatele copiilor mei si tocmai de aceea le-am spus sa nu neglijeze lectura sau exercitiile pe timpul vacantei. Pâna la inceperea noului an scolar au tot timpul sa-si faca temele pentru vacanta, exercitii care au rolul de a consolida materia invatata pâna acum”, a declarat prof. Cornelia Pompiliu, diriginte la clasa a VI-B. Pretentiile dascalilor sunt aceleasi si in cazul elevilor mai mici.

“Chiar daca pâna la clasa a V-a nu se ofera premiile I, II si III, pentru ca toti elevii primesc calificative, avem de lucru in continuare. Sunt copii echilibrati care reusesc pe zi ce trece sa ne impresioneze, iar cu cât vor munci mai mult, cu atât mai repede se vor vedea si rezultatele”, a declarat inv. Leontina Boghiu, clasa a III-a C. Elevii, profesorii si parintii s-au despartit cu zâmbetul pe buze la terminarea festivitatii de premiere, urându-si deopotriva “Vacanta placuta!”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ