14 iunie 2024
ActualitateSărbătoarea oamenilor buni, cu FSC

Gala Premiilor Comunității Băcăuane

Sărbătoarea oamenilor buni, cu FSC

Lume multă, lume (cu inima) bună s-a strâns joi, de la ora 18, în Pavilionul „Levisticum”, pentru a se bucura de ediția a XVIII-a a Galei Premiilor Comunității Băcăuane, organizată de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC).

La cocktailul de recepție, oameni de afaceri, demnitari, voluntari, șefi ai instituțiilor partenere și colegi din sectorul ONG au socializat, au admirat o expoziție de sculptură, au degustat vinuri alese și dulciurile realizate după retețe cunoscute în Europa, căci a fost o seară europeană. Și dress code-ul serii a fost tradițional sau modern european. Cina festivă a fost presărată cu momente speciale, care i-au ținut pe invitați „în priză”: bătălia pentru obiectele scoase la licitație, extragerea biletelor câștigătoare la tombolă, recitaluri etc.

Au cântat și au dansat voluntarii FSC și copiii de la „Clubul cu Lipici” din Stănișești, a fost prezentă și o trupă de dans modern, iar Valy Stoleru Band i-a încântat pe oaspeți cu muzică veche și nouă din repertoriul european.Premierea celor mai implicați membri ai comunității, așteptată cu mare interes, a început cu prezentarea finaliștilor ediției a XVIII-a. La categoria „persoane fizice”, aceștia au fost George Bejan, pentru organizarea Festivalului de Teatru dedicat tinerilor, ID Fest, Daniel Zodian, pentru inițierea și eforturile personale depuse la construirea Centrului Familial Maria Bronx, și Tatiana Șoldeanu, pentru modelul de implicare oferit prin organizarea și susținerea unei serii de seminarii caritabile.

Sănătate, educație, împăduriri…

A urmat categoria „Firme și companii”, cu următorii finaliști:
• GAUSS OPTIC, pentru sprijinirea organizațiilor și evenimentelor din comunitate;
• FABRICAT ÎN BACĂU, pentru pentru proiectul Live2Lead Academy;
• FIALD IMOBILIARE, pentru susținerea constantă a proiectelor de interes comunitar;
• AUCHAN, pentru deschiderea și suportul față de comunitatea băcăuană.
Iată și finaliștii categoriei „Instituții și ONG-uri”:
• Asociația BRONX PEOPLE, pentru proiectul „Speranță pentru viață! Donează sânge!”;
• Fundația TERRE DES HOMMES, pentru proiectul SHINE (Suport pentru infrastructura de sănătate, educație și socială);
• ROTARY CLUB Bacău, pentru proiectele de împădurire, dotarea școlilor și finanțarea unei tabere;
• SOS SATELE COPIILOR, pentru proiectul „BurseleTalentino”.

Pentru „Premiul de excelență”, finaliștii sunt prof. Ion Nicuță, pentru promovarea la nivel european a folclorului și tradițiilor din satele județului Bacău, Crina Pintea, handbalistă care a plecat din comuna Stănișești și a ajuns cel mai bun pivot din Europa în 2018-2019, Gabriela Iștoc, soprana ce a dus numele Bacăului pe mari scene ale lumii, și Ada Delia Bâlc, pentru activitățile și proiectele cu rezonanță europeană realizate în cadrul DGASPC.

Cu mai multe detalii despre Gala Premiilor Comunității Băcăuane vom reveni în ediția de luni a ziarului „Deșteptarea”.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri