Cunoscuta realizatoare de emisiuni TV si-a implinit visul de a zbura cu IAR – 99 Soim, la
Baza 95 Aeriana Bacau. Roxana Ciuhulescu povesteste pe pagina sa de socializare ca a fost cea mai spectaculoasa experienta a ei de anul acesta.

Pasionata de sporturile cu motor, dar si de aeronautica, Roxana Ciuhulescu a facut raport catre ministrul Apararii Nationale in care preciza ca doreste sa zboare cu IAR – 99 Soim si dupa ce a primit inclusiv acordul sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, a venit in Bacau sa-si indeplineasca visul.

Evident, zborul in sine a avut si rolul de a realiza un reportaj, material difuzat de o televiziune nationala. Roxana a prins o zi frumoasa de zbor, in care s-a aflat la mansa alaturi de comandorul Valentin Tanase si in formatie cu echipajul compus din comandor Virgil Iftode si locotenent Romina Mârza. Zborul a durat 60 de minute, decolarea s-a facut cu peste 200 km/ora, iar misiunea a vizat traseul Târgu Neamt, Bicaz, Ardeluta si Onesti. In plus, a cuprins viraje strânse, tonouri, picaje, schimbari de pozitie in cadrul formatiei, elemente de acrobatie.

ciuhulescu

“N-a fost simplu ca sa-mi realizez visul, dar am avut alaturi multi oameni, prieteni pe care ii apreciez si carora le port un mare respect. Intâi a fost controlul medical riguros ce s-a desfasurat la INMAS (Institutul de Medicina Aeronautica si Spatiala), a urmat Scoala de Aplicatii pentru Fortele Aeriene Boboc, unde am fost la simulator si am dat prima proba a Soim-ului. Aici mi-am reintâlnit prieteni de suflet care mi-au dat cele mai frumoase sfaturi si mi-au oferit tot suportul de care aveam nevoie.

Omul care a luptat alaturi de mine si care mi-a fost inger pazitor este Gelu Miron. El m-a incurajat si când am zburat cu MiG-ul 21 LanceR. Le multumesc tuturor pentru ca m-au ajutat ca visul meu sa zboare mai departe!”, a declarat Roxana Ciuhulescu pe pagina sa de socializare. Tot in Bacau, pilotii au facut si botezul pentru IAR – 99 Soim. Aeronava este folosita pentru antrenamente si scoala, un avion militar de productie româneasca, subsonic, din dotarea Fortelor Aeriene Române.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ