Dupa recorectarea lucrarilor, contestate si depuse de peste 170 de candidati nemultumiti de rezultatele obtinute la examenul de Titularizare, unele teze au primit note mai mari decât cele initiale. “Daca initial, lucrarile notate intre 7 si 10 fost de 47.38 la suta, acum este de 48.52 la suta.

In schimb au scazut lucrarile notate sub 5, de la 19.85 la suta la 18.66 la suta. In total, media de promovare, adica peste 5, a crescut de la 79.55 la 80.74. Ne bucuram ca avem mai multi profesori titulari in sistem, care vor putea fi angajati pe perioada nedeterminata. Vorbim aici de cei care au obtinut note peste 7”, a explicat prof. Ion Balcan, inspector scolar general adjunct.

Anul trecut procentul de promovare (note peste 5) a fost de 81,46 la suta. Cei care au note intre 5 si 7 pot lucra in sistemul de invatamânt ca suplinitori, iar candidatii car au obtinut note peste 7, au devenit titulari pe catedra.

PUBLICITATE

Sedintele publice de repartizare pe post/catedra incep de azi, 9 august. In total sunt 948 de posturi complete in intreg sistemul si alte 953 incomplete. Dintre acestea, 523 sunt titularizabile. Se preconizeaza dificultati in acoperirea catedrelor vacante pe invatatori si educatoare, unde numarul de candidati este mult mai mic fata de locuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ