Un eveniment reusit de recunoastere a implicarii, creativitatii si performantei. Astfel s-a dovedit a fi prima editie a „ReGalei Ferdinand”, un concurs pentru elevi si profesori, organizat de Colegiul National „Ferdinand I” , Asociatia Parintilor Elevilor din „Ferdinand”, Asociatia Absolventilor Alumni Ferdinand si, nu în ultimul rând, de Fundatia Comunitara Bacau.

Au participat peste 350 de elevi, profesori, parinti, sponsori si invitati, la Sala Ateneu, unde a fost festivitatea de premiere. S-au acordat premii în valoare de 34.000 lei, elevilor si profesorilor cu rezultate la olimpiada sau concursuri nationale si câstigatorilor sectiunilor de concurs – pe proiecte, pictura/desen, poezie.

Invitat special a fost Dragos Finaru , absolvent 2006 , trainer si speaker motivational. Cele mai multe premii la concursuri si olimpiade au fost ale elevului Alexandru Mocanu (clasa a XII a), premiat si aplaudat la scena deschisa. Cel mai mare premiu a fost la spaniola prin elevul Razvan Arama (prof. Dana Rosioru).

Câstigatorii concursului lansat cu ocazia ReGalei :
– cel mai bun proiect al profesorilor – prof. Mihaela Albu Chiribau, pentru proiectul „Solomon Marcus”;
– cel mai bun proiect al elevilor – Filmul de prezentare al liceului realizat de elevii Andrei Muscalu, Rares Vasiliu si Andrei Chelaru;
– premiul „Profesorul meu conteaza” – prof. Nicoleta Zarnescu (istorie);
– premiul „Dirigintele meu conteaza” – prof. Violeta Ursinschi (diriginta la clasa a IX a E);
– Old Arts – premiul juriului – Laura Elena Stoica (clasa a VI a) – pictura
– premiu special – Radu Ungureanu – poezie;
– New Arts – premiul juriului – Dragos Dascalu (clasa a XI a), pentru site-ul Eu contez;
– premiu special – Bogdan Fâciu (clasa a V-a), pentru filmul Eu contez;

Premiu special din partea Fundatiei Comunitare a fost oferit elevului Razvan Ioan Baisan (clasa a IV-a), care a scris cel mai frumos eseu despre invatatoarea lui. S-au acordat diplome elevilor care au obtinut premii II, III si mentiuni la concursurile nationale.

Elevii care au inceput clasa I la acest colegiu si acum finalizeaza clasa a XII-a tot aici au primit „buletinul Ferdinand”. S-au acordat diplome si profesorilor care, în acest an scolar, au lucrat peste timpul alocat prin norma didactica pentru pregatirea suplimentara a elevilor ce vor participa la examenele nationale. Toata intâlnirea a fost incarcata de emotie si de bucurie. A fost o adevarata ReGala.PUBLICITATE