Mai multi bacauani de pe strada I.L.Caragiale, prin vocea presedintelui Asociatiei de proprietari 106, din care fac parte, sunt nemultumiti de modul cum zona in care locuiesc ei a fost reabilitata. Ei se considera discriminati in raport de altii care locuiesc pe aceeasi strada.

“Primaria municipiului Bacau, prin firma care a câstigat licitatia, a executat lucrari de reabilitare a strazii I.L.Caragiale, din loc in loc, ne-a spus D.T., presedintele asociatiei amintite. Practic, firma executanta a asfaltat si a pus borduri prin anumite zone, nu de la un capat la altul al strazii. Trebuia sa inlocuiasca bordurile si sa asfalteze strada din capatul Nufarului si pâna in Livezilor, pentru ca aceasta este I.L.Caragiale.

Am inteles ca primaria o considera ca fiind cuprinsa intre traseul 14 si Nufarului si ca o va face integral odata cu reabilitarea strazii Milcov, dar, normal, strada I.L.Caragiale este ceea ce v-am spus. Si nu cred ca este inclusa in proiectul Milcov.” La rândul lui, Ioan T., unul dintre locatarii nemultumiti, declara:

PUBLICITATE

“Daca este parte din proiectul Milcov, de ce s-a reabilitat in anumite zone? Noi cei care nu beneficiem de aceasta suntem discriminati. Am incercat sa vedem si noi la primarie proiectul, dar am fost refuzati. De ce?” Presedintele asociatiei mai reclama ca pe toata strada nu mai sunt cosuri pentru gunoi si ca “becurile de pe stâlpii de iluminat public au fost montate gresit, pentru ca lumineaza boschetii, si nu trotuarele si parcarile”. De primele doua aspecte sesizate ne-am convins si noi la fata locului. Cât despre becuri, acestea sunt câte doua pe fiecare stâlp si sunt montate, de o parte si de alta a lui, paralel cu strada.

Primaria are alta varianta

Inca din primavara anului 2014, conducerea asociatiei, prin Adresa nr.847/25.04.2014, i-a prezentat aceste aspecte si i-a solicitat Primariei Bacau sa-i precizeze de ce strada I.L.Caragiale nu a fost reabilitata integral.

A trecut mai bine de un an de la inregistrarea la Primaria Bacau (nr.25.995) a sesizarii, dar, dupa cum sustine conducerea asociatiei, raspunsul inca se lasa asteptat. Pus in fata celor sesizate, Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei municipiului Bacau, ne-a spus: “Referitor la becuri, executantul a respectat exact proiectul.

Vizavi de aceasta, eu cred ca nu se justifica nemultumirea. Legat de reabilitarea strazii I.L.Caragiale, locatarii trebuie sa stie ca ea face parte din proiectul care vizeaza si strada Milcov. Este vorba despre proiectul de reabilitare a centurii unice a Bacaului, in care intra Calea Moinesti, Mioritei, intersectia cu Milcov, Milcov si Caragiale. Aceasta strada va fi reabilitata complet, pâna la sfârsitul lunii noiembrie, cel târziu, dupa ce va fi organizata o noua licitatie pentru executarea a ceea ce a mai ramas de facut din proiect, adica mai mult de 40 la suta”.

Daca este asa, de ce primaria nu i-a dat un asemenea raspuns si asociatiei? In plus, nu am obtinut nicio explicatie a faptului ca strada a fost reabilitata doar pe unele portiuni, respectiv in fata anumitor vile.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ