În ziua de 29 septembrie 2015, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Moinești au organizat o acțiune pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere precum și a altor fapte ce aduc atingere ordinii și siguranței publice, ocazie cu care s-au constatat 7 fapte penale, s-au aplicat 27 sancțiuni contravenționale în valoare de 23.440 lei. Deasemeni s-a ridicat în vederea confiscării 121,31 mc. material lemnos din care 59,76 cherestea și 61,55 lemn lucru în valoare de 33357 lei.

Cu ocazia percheziţie domiciliare, efectuată în baza autorizaţiei emisă de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unui bărbat de 40 ani, din comuna Agăş, sat Cotumba, a fost identificată o instalaţie tip banzic, neautorizată, care consuma fraudulos energie electrică, folosind un fir improvizat, legat direct la consolă.
Deasemenea, în curtea locuinţei şi în grădinile din spatele locuinţei principale au fost identificate 28,03 mc cherestea răşinoase şi 2,47 mc lemn lucru răşinoase, pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă.
Materialul lemnos, cu un volum total de 30,05 mc, în valoare de 9.266 lei a fost a fost confiscat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prev. şi ped. de art. 107 şi 109 din Legea 46/2008 şi art. 208 alin.3 din Codul penal, urmând ca după definitivarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.

2. Cu ocazia percheziţie domiciliare efectuate în baza autorizaţiei emisă de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unui bărbat de 44 ani, din comuna Agăş, sat Cotumba, a fost identificată o instalaţie tip banzic, neautorizată.
Deasemenea, în curtea locuinţei şi în grădinile din spatele locuinţei principale au fost identificate 31,73 mc cherestea răşinoase şi 59,08 mc lemn lucru răşinoase, pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă.
Materialul lemnos, cu un volum total de 90,81 mc, în valoare de 24.091 lei a fost a fost confiscat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prev. şi ped. de art. 107 şi 109 din Legea 46/2008, urmând ca după definitivarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.

PUBLICITATE

2. A fost depistat în flagrant un bărbat de 38 ani, din com. Agăş, sat Sulţa, jud. Bacău, în timp ce conducea pe DC 135 Sulţa, un tractorul, fără a poseda permis de conducere.
Cu ocazia testării, aparatul etilotes a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto fiindu-i recoltate probe biologice de sânge la Spitalul ,, Ioan Lascăr, Comăneşti.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art.335 şi 336 din Codul Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ