Locatarii blocului nr.5 de pe strada 22 Decembrie s-au trezit intr-o dimineata ca le-au disparut copacii din spatele blocului.

Mica livada sadita si ingrijita de locatari timp de 30 de ani, fusese pusa la pamânt in doar câteva minute de o mâna de indivizi inarmati cu drujbe. Peste noapte, pe spatiul verde din spatele blocului a aparut o pancarta care anunta ca terenul este "proprietate privata" si pâna sa se dezmeticeasca lumea, a aparut noul proprietar care impreuna cu câtiva barbati au doborât copacii fructiferi de pe terenul respectiv.

Revoltati de ceea ce se petrece chiar sub ochii lor, locatarii au iesit care mai de care sa vada ce se intâmpla. Luat la intrebari, proprietarul a batut in retragere, a adunat oamenii, s-a urcat in jeep si dus a fost. "Nu ne-a venit sa credem ce se intâmpla. Seara a aparut banner-ul, iar dimineata la prima ora au venit indivizii cu drujbele. Când i-am intrebat ce fac, unul dintre barbati mi-a spus ca el este proprietarul terenului si face igienizarea locului. L-am intrebat daca are autorizatie ca sa taie copacii si a dat in bâlbâiala. Când a vazut ca lumea se tot aduna si numarul oamenilor nemultumiti creste, s-a urcat in masina si a plecat. Cred ca la mijloc este vorba despre lucruri ilegale. Nesiguranta manifestata de proprietar mi-a dat de gândit, iar faptul ca a sters-o miseleste mi-a intarit banuielile", declara Vasile Tubucan, locatar.

Locatarii vor sa stie cum a fost instrainat terenul

Nemultumirea cea mai mare a locatarilor este legata de faptul ca noul proprietar al terenului vrea sa construiasca un bloc pe cei aproximativ 1000 de metri patrati. "Ne ia tot soarele si toata lumina. Se duce linistea noastra daca se ridica un bloc aici. Am inteles ca proprietarul terenului nici nu are autorizatie de constructie. Ma intreb daca nu cumva trebuia sa fim intrebati si noi daca suntem de acord cu ridicarea blocului?!? Eu m-am mutat aici tocmai pentru linistea din zona aceasta, pentru spatiul verde si m-am bucurat enorm ca am copaci in fata geamului. Acum au disparut toti, fara nicio urma de remuscare. Ma mir ca a ramas un nuc in picioare, insa am inteles ca exista o lege a nucului si n-ai voie sa-i tai oricum. Eu nu-mi doresc un bloc in fata geamului. Mi se pare ca aici se intâmpla lucruri necurate si o sa sesizez organele in drept", declara Ionut Rusu.

Riveranii isi doreau parcare

Prin anii '90 locatarii din blocul nr. 5 de pe strada 22 Decembrie si cei din blocul nr. 5 de pe strada Iosif Cocea facusera adresa catre Primaria Bacau ca isi doresc amenajarea unei parcari pe terenul respectiv.

"La vremea aceea, cererea noastra a fost respinsa pe motiv ca nu exista cale de acces si ca in zona respectiva ar fi nu stiu ce rezervoare cu pacura care alimentau centrala termica din vecinatate.

Iata ca acum au fost inlaturate toate obstacolele, terenul a fost adjudecat de o persoana si vândut ulterior alteia, iar noul proprietar se pare ca este pe cale sa obtina avizele necesare pentru a construi o cladire cu patru nivele exact la geamul meu. Eu sunt cel mai afectat de aceasta situatie pentru ca o constructie de patru etaje imi va lua toata lumina din casa. Cu putin noroc o sa mai vad soarele in zilele senine de vara când soarele se va ridica peste cladirea ce urmeaza sa se construiasca aici", declara Iulian Stan, locatar. Locatarii direct afectati de construirea noului bloc sunt hotarâti sa mearga pâna in pânzele albe ca sa desluseasca itele acestei tranzactii si misterul ce planeaza asupra noului proprietar al terenului.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE