Asociatia ,,Liber la Educatie, Cultura si Sport” Bucuresti a gestionat fericit, in cadrul celei de a II-a editii a proiectului ,,Scoala de vara la tara”, mai multe activitati, atractive si eficiente, la Scoala ,,Ion Borcea” Racova. Beneficiari au fost peste o suta de copii, care au participat, pe parcursul a sapte zile, la activitati cultural-educative, recreative si de dezvoltare personala. Scopul proiectului l-a constituit introducerea in mediul rural defavorizat a unor metode inovative prin care sa le fie cultivata copiilor increderea in fortele proprii si in aspiratiile lor.

Jocul si materiale didactice aflate la indemana tuturor (cele din din natura, in special) au asigurat o atmosfera minunata pentru asimilarea de informatii. Copiii au fost incântati, de exemplu, de o activitate stiintifica nonconformista, sustinuta cu mijloace uzuale, dar in care a fost picurata multa creativitate. Caracterul multidisciplinar al activitatilor a atins paliere precum: spiritul antreprenorial, artele vizuale, cultura generala, gastronomia, educatia pentru sanatate, optica (un elev al Colegiului National ,,Vasile Alecsandri” Bacau a tulburat frumos spiritele printr-un numar de magie si iluzionism).

„Am implicat in aceste activitati o echipa de voluntari. Ii amintim pe Oana Apetrei, studenta la Universitatea «V. Alecsandri» Bacau; Andreea Santa, o stralucita studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie din Târgu-Mures; Stefan Grudinschi, elev al Colegiului National „V. Alecsandri» Bacau; Francesca Andrei, eleva la Colegiul National „Gh. Lazar» Bucuresti. Alaturi de echipa asociatiei, acesti voluntari au facut ca elevii din ciclul primar sa aiba câteva zile mai senine si mai vesele. Cu sprijinul Librariei «Alexandria» si a unor agenti economici din Buhusi, copiii au primit, la finalul proiectului, premii si diplome.

Am donat scolii carti si mingi pentru fiecare clasa, astfel incât ideea de şcoala sa capate valente atractive. Am vazut la finalul acestor zile copii mai veseli, mai increzatori, mai optimisti. Vom pastra legatura si-i vom implica pe micutii din mediul rural in proiectele noastre nationale”, ne-a spus prof. Oana Siclovan, director de programe al asociatiei „Liber la Educatie, Cultura si Sport” Bucuresti.