Nu e un secret pentru nimeni că intenția conducerii locale a PSRo de a-i elimina pe cei doi consilieri rebeli, Eusebiu Diaconu și Romică Botoi, a fost generată de faptul că aceștia au votat alături de majoritate anumite proiecte de interes local. PSRo se aliase cu PNL în încercarea de a bloca inițiativele PSD la nivel local.

Motivul este simplu: politică. Așadar, cei doi consilieri sunt dați afară din partid și, pierzându-și calitatea de membri ai formațiunii politice, partidul a cerut și obținut un ordin de încetare a mandatelor din partea prefectului. Formal, ordinul este blocat de întreruperea ședinței în care plenul consiliului local trebuia să ia act de eliminarea celor doi. În aceeași ședința, însă, consilierii au luat act de demisia Elenei Cosma, tot de la PSRo.

Ea părăsea Consiliul local pentru un mandat la Consiliul județean. Numai că, surpriză! Consilierii demiși contra-atacă și susțin că PSRo nu mai există de anul trecut, prin urmare nu puteau fi demiși. Asta e mai puțin important, meciul încă se joacă.

Dar, relevant este că demișii, împreună cu un fost lider al partidului, înștiințează prefectul că Cristinel Manolache era formal demis din partid încă de acum un an de zile, de când a candidat pentru PMP.

Prefectul emite ordin de încetare a mandatului și în cazul acestuia. Dacă săptămâna următoare s-ar convoca o ședință extraordinară de consiliu în care să se ia act de cele două ordine ale prefectului, care deocamdată au rămas valabile, întreaga configurație a Consiliului se schimbă.

Practic, toți consilierii aleși pe listele PSRo dispar, nemaiputând fi înlocuiți cu supleanți, deoarece partidul s-a dizolvat. Din 23 de consilieri se ajunge la 19 ceea ce înseamnă că actuala coaliție aflată la Putere (PSD+ALDE+PMP) va avea majoritatea de două treimi (13 voturi), făcând inutil jocul la offsaid al PNL.

Liberalii nu doar că nu vor mai putea să se împotrivească nici unui proiect de hotărâre, dar nici nu vor mai putea spera că vor putea adopta un proiect propus de ei deoarece au declarat război total PSD.

Liberalii s-au pus mereu de-a curmezișul, uneori în mod gratuit, la proiectele PSD. De la parcarea supraetajată de la autogară (la care au votat pentru strategia care o prevedea, dar împotriva realizării parcării), scoaterea la licitație a tarabelor goale din piețe, până la proiectul referitor la iluminatul public sau la problema societății de servicii publice.

La ultima ședință au votat chiar împotriva îndreptării unei erori de formulare dintr-o hotărâre.

Va fi foarte greu să se realizeze o reconciliere între PSD și PNL, în cazul în care vreuna dintre formațiuni chiar ar dori acest lucru.

4 COMENTARII

  1. mai ornitoric ,vad ca esti foarte suparat pe scripat si nu scapi nici o ocazie sa il taxezi,chiar daca aici nu este vorba de el…te-a dat afara din pmp pe bune . tu cunosc . tu ai statut de ,,interlop”. cum puteai tu sa crezi ca poti ajunge consilier local .priveste-te in oglinda ,aotoevalueaza-te si o sa-mi dai dreptate. pina una alta pmp-ul din care ai facut si tu parte are un cuvint de spus in consiliul local.. asta pt consolarea ta. daca te consideri ,,barbat” declinati identitatea,altfel a fac eu…

    • Ce cuvant are de spus PMP in CL? Dupa ce in campanie au tunat si fulgerat impotriva PSD la final au facut alianta. Singurul motiv fiind acela ca isi doresc sa fie si ei la bucate, macar sa culeaga niste firimituri. Pe langa UDMR acum avem si PMP ” partid curva” care se aliaza cu oricine ii scapa ceva de ros.
      Niste hahalere de la varf pana la baza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here