Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau (DGASPC) a organizat miercuri conferinta de lansare a doua proiecte cofinantate din fonduri europene, care vor spori sansele tinerilor din grupurile vulnerabile pentru integrare, in momentul iesirii din sistemul de protectie sociala.

Primul dintre proiecte este denumit “Egalitatea de sanse a grupurilor vulnerabile pentru accesul la educatie si pe piata muncii”.

Acesta se deruleaza pe o perioada de doi ani, pâna in iunie 2015 si beneficiaza de o finantare in valoare de peste 2,2 milioane lei. Obiectivul general al proiectului il reprezinta promovarea si implementarea principiului egalitatii de sanse pentru accesul la educatie si pe piata muncii a unor categorii de grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilitati, romi si tineri peste 18 ani care au parasit sistemul de protectia copilului, in regiunea de dezvoltare Nord-Est a tarii.

PUBLICITATE

Grupul tinta al proiectului include zece manageri de proiect, 183 de persoane cu dizabilitati, 50 de persoane de etnie roma, 10 persoane care furnizeaza servicii sociale si de ocupare, 30 de tineri care parasesc sistemul institutionalizat.

Al doilea proiect al carui beneficiar este DGASPC Bacau este “Sustinerea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile in Regiunea Nord-Est. Durata proiectului este tot de doi ani, iar valoarea totala este de aproape doua milioane de lei. Partenerii DGASPC Bacau in derularea celor doua activitati sunt Centrul de Consultanta si Studii Europene GalatI si SIDA Grup, una dintre primele zece societati de formare si consultanta din Italia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ