Un nou examen pentru profesori. Marti, 30 iulie, a fost concursul national scris de Titularizare, organizat la nivel local in doua centre de examen – Colegiul National Pedagogic “Stefan cel Mare”, respectiv Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V. Karpen”, ambele Bacau.

Au avut dreptul sa se inscrie la aceasta proba toti cei care au fost admisi la probele orale si inspectiile speciale la clasa, care s-au desfasurat in lunile mai-iunie.

Ca si anul trecut, examenul de titularizare a fost monitorizat video integral, in toate salile fiind instalate camere de supraveghere. Concursul a inceput la ora 10.00, iar timpul de sustinere a probei scrise a fost de 4 ore.

PUBLICITATE

Primele rezultate, pe 5 august

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisa, cât si la proba practica.

Rezultatele concursului se vor afisa pe 5 august 2013, iar în perioada 5-6 august se inregistreaza contestatiile si se transmit la centrele de evaluare. Contestatiile se solutioneaza pe 7 august, iar afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 8 august 2013. Ulterior vor fi organizate sedinte publice de repartizare pe post a candidatilor admisi. Sunt disponibile 948 de posturi complete si 953 incomplete.

Dintre acestea, 1.157 sunt in mediul rural si 744 in mediul urban. Pe o alta clasificare, 526 titularizabile si restul netitularizabile.

“S-au prezentat efectiv 925 de candidati. 84 de candidati inscrisi au absentat, iar 88 care au participat s-au retras din examen” – a declarat prof. Claudia Merticaru, inspector scolar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ