tot in aceasta gala a mai primit o diploma de excelenta si prof.univ.dr. Adriana Fânaru, sefa Catedrei de Chimie de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau

Pentru contributia adusa la promovarea chimiei in România, prof. Mariana Rosenschein, de la Colegiul National „Gh. Vranceanu”, a primit premiul „Lyceum” din partea Societatii de Chimie din România (SChR), intr-o gala organizata la Universitatea Politehnica din Bucuresti, la sfârsitul saptamânii trecute, cu ocazia implinirii a 125 de ani de la infiintarea celei mai vechi societati profesionale de chimie. In aula institutiei gazda, au fost prezente cele mai mari somitati din Educatie, profesori universitari, cadre didactice din invatamântul preuniversitar, rectori si decani, academicieni, dar si presedintii societatilor române de fizica si matematica.

O intâlnire de elita, in care s-au acordat diplome de excelenta profesorilor care aduc plus valoare in domeniul chimiei. Prof. Mariana Rosenschein a fost singurul cadru didactic din Moldova care a primit pe lânga diploma si un premiu, alaturi de alti trei dascali din tara: un alt profesor din Galati si doi universitari din Bucuresti. „Este un premiu care ma onoreaza, mai ales ca am fost una din cei patru premianti la nivelul intregii tari, ne-a declarat sincera, cu modestia care o caracterizeaza prof. Mariana Rosenschein.

PUBLICITATE

Cu aceasta ocazie vreau sa multumesc tuturor celor care au lucrat alaturi de mine si au desfasurat activitati in domeniul chimiei, respectiv elevii mei, in primul rând, cu care am obtinut ani la rând rezultate deosebite la concursurile scolare, la olimpiadele nationale si la examenul de bacalaureat, dar si parintilor si colegilor, care au inteles dificultatea pregatirii in aceasta specialitate. Este un premiu al unei munci in echipa, alaturi si de cadrele didactice de la Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacau, care mereu ne-au sprijinit in realizarea probelor practice in concursuri.

Sigur ca este un premiu care ne da aripi sa lucram in continuare in cadrul Societatii de Chimie din România.” Premiul i-a fost inmânat personal de catre prof.univ.dr.ing. Sorin Rosca, presedintele Societatii de Chimie din România si de catre prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatii Politehnice.

De altfel, prof. Mariana Rosenschein a mai primit din partea SChR, in ultimii 10 ani, inca doua medalii „Constantin Istrati”. Mai mult, tot urmare a numeroaselor rezultate obtinute, elevii chimisti bacauani au adus, in premiera, Olimpiada Nationala de Chimie in Bacau, care se va organiza anul viitor in aprilie, intr-o editie jubiliara, a 50 -a.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. o profesoara care stie sa isi faca meseria. poate ca multi ar spune ca nu apreciaza metodele folosite, insa nu cred ca cineva poate contesta activitatea si rezultatele acestei femei de valoare

  2. Fosta-i lele cat ai fost….sa mai vina si altii din urma…e timpul si de SCHIMBARE si NOU!Cred ca si cei de la Vranceanu care sunt atat de ,,elitisti”ar trebui sa mai schimbe ceva…si acest lucru ar trebui si in randul profesorilor…

  3. Felicitari doamnei profesoare !… dar e ceva normal cand lucrezi cu cei mai buni elevi ! Ar fi anormal daca doamna profesoara si altii ca domnia sa, nu ar avea astfel de rezultate ! Ce pacat insa , ca nu sunt valorizati si profesorii care obtin rezultate ( cei drept mai putine si poate mai putin spectaculoase ) dar cu elevii aflati in celalalt capat al listei de admitere ! Este usor si placut sa lucrezi cu elevi motivati ,sustinuti si educati de familie cu niveluri aspirationale inalte inca din pruncie. Dar exista munca , pasiune si plus valoare si la capatul celalat .Si nimeni nu le vede … dimpotriva , le discrediteaza . Pacat. Mare pacat .

LĂSAȚI UN MESAJ