* aceste probleme au dus la inundarea pasajului * sâmbata dimineata se lucra inca la degajarea apei din pasaj, pentru a fi reluat traficul

Primarul Cosmin Necula s-a aflat si sâmbata pe strazile din Bacau, pentru a participa la interventiile de inlaturare a urmarilor furtunii de vineri seara. Cea mai importanta si mai grea interventie este la Pasajul Stefan Gusa, inundat si impracticabil.

“Se intervine cu doua motopompe de la pompieri si o vidanja de la Compania de Apa si speram ca in câteva ore sa putem da drumul circulatiei. Am descoperit ca situatia este cauzata si de problemele grave de proiectare si executie ale pasajului. De exemplu, canalizarea din pasaj este supradimensionata fata de canalizarea orasului, care nu poate prelua toata apa adunata in pasaj, ceea ce duce la inundare.

Saptamâna viitoare incepem sa lucram la remedierea acestor deficiente care abia acum au fost descoperite”, spunea sâmbata, in jurul orei 10.30, primarul Cosmin Necula. Dintre urmarile furtunii, acesta a mai amintit de cele peste 100 de beciuri inundate in zona de nord a orasului, de cei peste 20 de copaci doborâti si doua acoperisuri spulberate de rafalele de vânt, precum si de inundarea beciurilor Trezoreriei.

“Vom pune mai mult accent pe pregatirea comandamentului pentru situatii de urgenta, dar sI pe pregatirea populatiei, care trebui sa stie cum sa reactionize rapid, pentru limitarea urmarilor unor asemenea fenomene naturale”, a mai spus primarul Necula.

Din cauza ploii a fost amânat si tratamentul avio impotriva tântarilor si capuselor, programat initial sa inceapa sâmbata dimineata. Aceste tratament se efectueaza doar pe vreme uscata sI se spera ca saptamâna viitoare vor fi conditii sa inceapa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Felicitari Cosmin Necula! Nu este prima data cand se infunda acest pasaj, dar e prima data cand cuiva ii pasa.
    Bine ca a taiat Stavarache panglica de inaugurare. L-as fi pus sa se plimbe aseara prin pasaj cu arhitectii si constructorii care au lucrat acolo.

  2. Cum vremea in ultimul timp nu mai corespunde cu standardele si previziunile meteo facute acum zeci de ani, dupa care se fac calculele in proiectare, cu toate rezervele prevazute de proiectanti vine dom’ primar ‘specialist in proiectari de apa canal’ (care sigur stie sa dimensioneze o teava) sa ne spuna ca e eroare de proiectare(supradimensionare!!!). Mai usor cu dulapul pe scari ca te impiedici si se sparge speranta de incredere proaspat capatata, primaras politicianist! Un pic de cumpatare n-ar strica!

  3. E un obiectiv important si necesar pt. Bacau. Ca isi da cu parerea primarul ” promisiune”, e alta poveste. Si Ceausescu isi datea cu parerea peste tot. Asta am ales !

LĂSAȚI UN MESAJ