Primaria comunei Prajesti pare sa se afle in stare de insolventa, intrucât datoriile catre diversi furnizori sunt la concurenta cu veniturile proprii ale comunei. Criza financiara se resimte atât in balantele de cheltuieli si plati, dar si in neachitarea salariilor pentru lunile iunie si iulie, pentru care in bugetul local pare sa nu mai existe niciun ban.

Toate aceste lucruri au rabufnit din culisele primariei in urma unui noian de acuzatii pe care viceprimarul Petre Jicu (PSD) l-a revarsat asupra primarului Eugen Antica (PDL). Cei doi au fost contracandidati in alegerile locale din iunie, anul trecut, iar acum sunt in razboi deschis, dupa cum recunoaste viceprimarul.

“Conturile Primariei sunt blocate din cauza datoriilor si a proceselor pe care diversi furnizori ni le-au intentat. Noi avem datorii de aproape cinci miliarde de lei vechi, iar veniturile la bugetul local sunt de numai 4,25 miliarde de lei. Asta inseamna intrare iminenta in insolventa. Sa nu uitam ca instanta a emis deja hotarâre definitiva si suntem executati pentru suma de 235.000 lei, datorii catre Rombet, in urma lucrarilor pe care firma le-a facut pentru ridicarea noului sediu al primariei. Cu toate aceste cheltuieli uriase, in comuna nu exista nici asfalt, nici apa curenta, nici canalizare, ori alt proiect semnificativ”, spune viceprimarul Jicu.

El sustine ca are documente pentru toate acuzatiile pe care le face, ba spune ca in Consiliul Local s-au aprobat niste sume, iar la Consiliul Judetean au fost raportate altele, ceea ce ar insemna fals si uz de fals din partea primarului Antica. “In numeroase rânduri i-am cerut primarului in cadrul consiliului local sa ne prezinte o situatie exacta a datoriilor, dar situatiile prezentate mi s-au parut mincinoase, fiindca mereu au aparut alte si alte surprize”, a mai spus viceprimarul Jicu, care ne-a prezentat totusi o lista a datoriilor, arieratelor si platilor restante, catre o multime de furnizori.

Am incercat sa aflam punctul de vedere al primarului Antica, l-am contactat telefonic, dar a fost foarte expeditiv si a spus ca nu are timp de discutii. Am incercat si câteva ceasuri mai târziu, dar telefonul sau nu mai era deschis.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ