Autoritatile locale vor ca plata taxelor si impozitelor locale sa nu mai fie conditionate/Foto: Ramona Ionescu

* autoritatile locale nu pot incasa impozite si taxe locale de la cetateni * multi dintre ei au de platit amenzi, iar legea prevede ca autoritatile nu pot incasa impozite si taxe locale, pâna când oamenii nu-si platesc alte datorii

Se stie ca incepând cu 1 ianuarie 2016, o persoana fizica care achita un impozit datorat bugetului local, poate face plata acestui impozit doar dupa achitarea amenzilor primite de respectiva persoana. Se intâmpla ca acest lucru sa blocheze activitatea comunei Corbasca, pentru ca autoritatile nu pot incasa la buget taxele ce-i revin ca plata unei persoane care are amenzi de achitat. Cum zona este cunoscuta ca fiind un pol al saraciei, sansele ca localnicii sa-si plateasca obligatiile sunt foarte slabe.

“Sunt destule persoane care au la activ mai multe amenzi. Majoritatea au fost sanctionate pentru diverse contraventii si nu au platit contravaloarea amenzilor. In astfel de cazuri, eu sunt legat de mâini. Nu am nicio pârghie prin care sa-i oblig sa-si achite datoriile, pentru ca apoi sa trag de ei sa-si plateasca taxele si impozitele locale. Mi-e teama ca la sfârsitul anului, visteria comunei va fi goala!”, declara Nicusor Andone Puscasu, primarul comunei Corbasca

PUBLICITATE

Edilul isi aduce aminte ca aceasta prevedere a existat si anterior anului 2012. Atunci s-a renuntat la a pune plata amenzii pe primul loc in cadrul creantelor datorate la bugetul local, pâna la sfârsitul anului trecut. Pentru ca amenzile se platesc “la oras“, oamenii ar trebui sa aiba in plus si bani de drum. In aceste conditii, bugetul comunei Corbasca va avea de suferit de pe urma celor care au de achitat amenzi contraventionale. Majoritatea familiilor din Corbasca traiesc din ajutoare sociale, iar banii abia daca le ajung de la luna la luna. Pentru multi dintre ei, nici nu se pune problema achitarii amenzilor sau a impozitelor si taxelor locale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. In asemenea cazuri, se impune confiscarea casei si vanzarea ei pentru a fi acoperite datoriile. Sa vezi cum or sa se duca la munca atunci cand or sa riste sa piarda casa. De altfel, unii dintre datorinici au masina, evident furata de pe undeva de prin Europa, asa ca isi permit sa plateasca amenzile.

 2. Daca mergeti in satul Bacioi din comuna veti vedea adevarate palate, nu vile, construite de aceeasi cetateni care traiesc la limita saraciei si din ajutoarele sociale, ca sa nu mai spun ca peste 50% din familiile de acolo detin macar un autoturism dar nu vezi niciunul inmatriculat in Romania.
  In lunile iulie-august cand vin “stranierii”in concedii ai ocazia sa vezi bolizi de lux asa cum nici prin Bucuresti nu gasesti!
  Dar sunt saraci, amarati si nu au de unde sa isi plateasca datoriile!
  Dle. primar aveti parghia executarii silite consfintita de catre codul civil, dar stiu ca nu va convine ca pierdeti voturile astfel asa ca mai degraba sa nu isi mai plateasca amenzile si astfel castigati popularitate in randul lor, nu?

 3. Sunt multe familii care duc grija zilei de maine.Bacioiul nu e singurul sat al comunei,se poate spune ca este singurul sat mai bogat sa spun asa,dar uitati-va in inprejurimi si ve-ti vedea si sate cu putini locuitori si saraci.

 4. Cum asi plati eu taxele cind am auzit ca, conducta de apa nu a ajuns pina la mine la poarta suntem 2 case in capatul ulitei care nu beneficiem de apa potabila Duca Costinel si subsemnatul
  Acum sunt in Navodari dar asi vrea la batrinete sa ma intorc in sat

LĂSAȚI UN MESAJ