Pentru anul scolar 2013-2014, Colegiul “Mihai Eminescu” Bacau a reusit performanta, unica de altfel, de a obtine finantare de la stat pentru 5 clase de nivel postliceal (150 de locuri), calificarea asistent medical generalist, alaturi de alte 2 clase (60 de locuri), cu taxa de la beneficiari.

“Este o adevarata noutate pentru invatamântul postliceal bacauan, iar meritul este in primul rând al echipei manageriale de la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, care a colaborat excelent cu ministerul de resort si autoritatile locale implicate in avizarea planului de scolarizare”, a declarat prof. Constantina Hulea, director.

Tot o noutate este si faptul ca, atât la locurile bugetate, cât si la locurile cu taxa, se va organiza un concurs scris pentru a se face o departajare corecta a candidatilor. Media minima de admitere este 5 (cinci).

PUBLICITATE

“Ne dorim sa facem o selectie, pentru ca am observat efectele negative ale admiteri elevilor fara diploma de bacalaureat. Nu ne dorim sa ajungem o scoala de asistenti medicali «de umplutura». Intotdeauna am pledat pentru a pastra nota de seriozitate a brendului Liceului Sanitar, unic in judet.

Speram ca tinerii sa opteze pentru seriozitate profesionala si nu pentru o diploma de carton”, a mai spus directorul Hulea. Perioada de inscrieri se incheie la sfârsitul lunii august, iar proba scrisa a fost programata pe 5 septembrie, sub forma de test grila. Postliceala de asistenti medicali generalisti este de 3 ani, cu practica in toate spitalele bacauane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ