Procesul de restructurare menit sa reduca pierderile financiare ale Companiei Posta Româna se va mai solda cu trimiterea in somaj a circa 110 lucratori postali din judetul Bacau, dupa cum a precizat Sorin Sova, liderul sindical din cadrul Directiei de Posta Bacau.

“Marea majoritate, in jur de 70, au cerut din proprie initiativa sa fie disponibilizati, fiind in pragul pensionarii. Restul urmeaza sa fie selectati dupa testari teoretice si practice. Apoi se vor emite preavize si, probabil in septembrie, oamenii vor intra efectiv in somaj”
a spus Sorin Sova.

Cu toate acestea oficiile postale din municipiul Bacau vor ramâne deschise, in ciuda intentiei initiale de a se renunta la majoritatea dintre ele. Primul plan avut in vedere prevedea mentinerea doar a trei oficii postale, adica OP1 (Centru), OP8 (Mioritei) si OP9 (G. Bacovia). Restul ar fi urmat sa se inchida, ceea ce ar fi determinat cetatenii sa faca drumuri lungi pentru orice operatiune postala. Mai nou, actuala conducere a Postei Române a decis mentinerea acelorasi locatii, dar unele vor avea un program mai redus de lucru cu publicul.

PUBLICITATE

Schimbari mai importante se vor produce in mediul rural, unde actualele oficii postale se transforma in ghisee si agentii. Asta inseamna ca timpul de lucru destinat publicului va scadea de la opt ore la numai doua ore. O alta mare problema din mediul rural este lipsa factorilor postali din mai multe localitati ale judetului, care au ales alte cariere din cauza salariilor mici. Posturile vacante vor fi ocupate, se spera, dupa organizarea unor concursuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ