Circa 50 de postasi bacauani au organizat luni dimineata un pichet de protest in fata Prefecturii, pentru a-si arata nemultumirea fata de refuzul Ministerului Finantelor de a aproba o rectificare bugetara necesara pentru ca Posta sa functioneze in bune conditii in anul 2015.

De mentionat ca in luna octombrie a anului 2014 a avut loc o negociere intre administratie si sindicate care au stabilit o majorare salariala de 100 de lei pentru acest an.

„Majorarea s-a produs, numai ca bugetul trebuia rectificat, fiindca altfel suntem in situatia ca in luna decembrie sa nu mai putem asigura salariile. In plus, se pare ca in Consiliul de Administratie al Postei s-a luat decizia sa se practice din nou sistemul zilelor libere neplatite, cum am avut si in anii 2011-2012.
Practic, este o diminuare mascata a salariilor cu circa 10% si nu dorim ca acest lucru sa se intâmple”, a declarat Sorin Sova, presedintele filialei Bacau a Sindicatului lucratorilor postali din România.

Lipsa bugetului afecteaza si calitatea serviciilor, mai ales ca prin instituirea zilelor libere, 10% dintre salariati sunt fortati sa stea acasa, prin rotatie, in loc sa ofere servicii.

Pichetul este prima forma de protest, dupa care, daca problemele nu se rezolva, urmeaza ca de joi sa ne putem astepta la orice, chiar si la oprirea spontana a lucrului in oficiile postale sau centrele de tranzit.

In judetul Bacau, Posta Româna isi desfasoara activitatea cu 650 de salariati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ