Compania Regionala de Apa a lansat o atentionare catre toti locuitorii municipiului Bacau, si in special celor din cartierele limitrofe, de case, sa foloseasca apa din reteaua publica exclusiv pentru nevoi igienico-sanitare si menajere.

Cu alte cuvinte, este interzisa folosirea apei la udatul gradinilor sau spatiilor verzi, deoarece datorita cresterii consumului de apa, exista riscul de a nu face fata in asigurarea debitului de apa si a presiunii pentru locatarii de la etajele superioare din blocurile de locuinte.

“Din aceste motive, daca consumul de apa va mai creste, vom fi nevoiti sa restrictionam furnizarea apei dupa un program care sa asigure necesarul de apa pentru majoritatea consumatorilor”, a spus directorul CRAB, Razvan Gaina.

PUBLICITATE

Problemele au aparut in contextul temperaturilor foarte ridicate, care au dus la cresterea semnificativa a consumului de apa.

Directorul Sistemului de Gospodarire al Apelor Bacau, Eugen Spataru, da insa asigurari ca nivelul apei in lacul de acumulare Poiana Uzului, principala sursa de alimentare a Bacaului, este la o cota buna si nu a fost afectat de seceta. Meteorologii anunta canicula pâna lunea viitoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ