Astăzi, 29 iulie a.c., polițiștii au discutat cu persoanele aflate în executarea unor sentinţe penale la Serviciul de Probaţiune Bacău, scopul principal fiind informarea privind respectarea regulilor de circulaţie în trafic, pentru siguranţa lor şi a celorlaţi.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Serviciului Rutier implementează Campania ”Informarea, o cale spre reintegrare socială” ce are ca scop informarea persoanelor aflate în executarea unor sentinţe penale la Serviciul de Probaţiune Bacău, privind și respectarea regulilor de circulaţie în trafic, pentru siguranţa lor şi a celorlaţi.

Campania de prevenire vine în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, persoane aflate în evidența Serviciului de Probaţiune Bacău. Față de aceste persoane instanța a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, sunt incluse şi persoane sancționate pentru alte tipuri de infracțiuni, aflate în evidența serviciilor de probațiune, care, în urma evaluărilor, pot fi considerate vulnerabile pe fondul existenței pe de o parte, a unui permis de conducere valabil şi, pe de altă parte, a semnalării unui consum de alcool frecvent ori al promovării unui stil de viaţă dezorganizat, cu risc pentru siguranța pe drumurile publice.

Persoanele participante parcurg mai multe ședinte interactive, în care polițiștii îmbină legislația cu cazuistica și consilierii de probațiune motivarea, sensibilizarea și responsabilizarea. Întâlnirile se desfășoară lunar, campania find implementată până la sfârșitul anului.PUBLICITATE