1 martie 2024
ActualitatePolițiștii din Penitenciare au protestat în fața Palatului Administrativ

protestatarii au scandat „Guvern Mincinos!”

Polițiștii din Penitenciare au protestat în fața Palatului Administrativ

Băcăuanii au rămas surprinși marți, 14 decembrie, când au văzut în fața Prefecturii mai mulți oameni în uniformă protestând zgomotos și cu lozinci anti-guvernamentale.

Membrii Sindicatului Național al Polițiștilor din Penitenciare (SNPP) filiala Bacău au protestat pentru că nu au nicio garanție a aplicării Legii 153/2017, legea salarizării unitare, care ar fi trebuit aplicată de la 1 ianuarie 2022. Agentul șef principal Marius Florin Sima, președintele SNPP, filiala Bacău, a declarat pentru Deșteptarea: „De 4 ani trebuia să primim anual câte un sfert din salariul de bază, să ajungem la nivelul anului 2022. Anul acesta a fost suspendată această decizie și se pare că asta se va întâmpla și în 2022.” Pentru a înțelege mai bine, în acest moment un agent șef principal are un salariu net de 2.500-3.000 de lei, iar toate sporurile se raportează la o bază salarială din anul 2009. Protestul de marți a avut loc în mai multe orașe din țară.

„Am protestat și pentru indexarea pensiilor militatare de serviciu, care nu sunt pensii speciale așa cum susțin unii. Aceste pensii nu au mai fost indexate de 5 ani”, a mai precizat agentul șef principal Marius Florin Sima care a explicat că protestele nu se vor opri aici. Următoarele manifestări de acest gen se vor desfășura în ianuarie 2022, fără a fi avansată o dată exactă, însă, la viitoarele proteste s-ar putea alătura și alte cadre cum ar fi cele din Parchete, grefieri și alții. Dacă nici așa problemele nu-și vor găsi rezolvare, următoarea formă de protest va fi refuzul muncii suplimentare ceea ce în sistemul penitenciar va duce la un blocaj, deficitul de personal fiind în prezent destul de mare.„La Bacău suntem acum 260 de persoane în condițiile în care ar trebui să fim 340-350 de angajați. Din cei 260 de angajați din acest moment, doar 130 sunt la operativ, restul fiind la administrație. Cea mai mare lipsă de personal se înregistrează la operativ”, a completat agent șef principal Marius Florin Sima care este și vicepreședinte al Blocului Național Sindical – filiala Bacău, care a mai spus că sindicaliștii nu sunt de acord nici cu implementarea obligativității certificatelor verzi Covid.

Accesul interzis în zona protestului!

Pentru prima dată în istoria protestelor, accesul altor persoane a fost interzis în zona manifestației. Astfel, polițiștii băcăuani au interzis chiar și accesul presei pe tot trotuarul de la colțul Prefecturii până la intersecția cu strada IS Sturdza.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri