Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat în mediul urban şi rural pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

La data de 20 iunie a.c., poliţiştii băcăuani au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din municipiu şi comunele arondate prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi reducerea riscului rutier, precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au verificat 235 de vehicule şi au legitimat 258 de persoane.

Poliţiştii au aplicat 105 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei, dintre care: 5 sancțiuni contravenționale la Legea 38 din 2003, 23 de sancțiuni contravenționale în baza Legii nr.55 din 2020, 74 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, restul fiind pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare şi 3 plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Poliţiştii băcăuani au depistat în trafic, pe strada Mihai Viteazu un autovehicul condus de către un tânăr de 25 de ani, din localitate care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât avea un comportament atipic, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Testarea cu aparatul DRUGTEST a indicat o valoare pozitivă pentru consum de substanțe interzise, fiind recoltate probe biologice în vederea stabilirii substanțelor consumate.

S-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.PUBLICITATE