24 de ore

Ieri, polițiștii băcăuani au intervenit la 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat 245 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma activităţilor desfăşurate au prins în flagrant 6 autori de infracţiuni.

La data de 13 mai a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Bacău, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Poliţiştii au intervenit la 65 de evenimente, dintre care 59 sesizate prin 112.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 245 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 98.780 de lei.

Pentru siguranţa rutieră, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute în vederea suspendării 12 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Acţiunea TRUCK & BUS

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.
Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii băcăuani vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Alte articole