Depistat de poliţişti la volan fără permis de conducere

La data de 03 iulie a.c., în jurul orei 00.30, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat un tânăr de 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Plaiului fără permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de către pasagerul de 24 de ani, care era proprietarul autovehiculului.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.
Atenție! Noul Cod Penal al României prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, pentru încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.

Dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului

Poliţiştii rutieri din Bacău au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mioriţei din localitate, sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat

La data de 03 iulie a.c, în jurul orei 02.00, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din comuna Stănişeşti, în timp ce conducea un autovehicul având autorizaţia provizorie de circulaţie expirată.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de polițiști

La data de 02 iulie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au depistat un bărbat de 59 de ani, din localitate, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Tulcea.
Bărbatul este condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Cel în cauză a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Alte articole