Acţiune a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău pentru prevenirea şi combaterea transporturilor rutiere ilegale

La data de 28 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi economic, împreună cu cei oneşteni au acționat pe raza de competenţă a Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor în domeniul transporturilor rutiere de materiale lemnoase.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 19.000 de lei.
De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 10,46 m.c. material lemnos în valoare de 4672 de lei.

Exemplu:
În urma verificărilor efectuate în trafic, poliţiştii au identificat două autovehicule care transportau cantităţile de 6,16 m.c. cherestea şi 4,3 m.c. lemn foc fără documente de provenienţă şi transport.
Astfel, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 9000 de lei, iar cantitatea de 10,46 m.c. material lemnos a fost confiscată.

Depistaţi de poliţişti la volan sub influenţa alcoolului

Poliţiştii din Buhuşi au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Gârleni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din localitate, sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Buhuşi, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din Buhuşi în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Posesor de mandat de executare depistat de poliţişti

La data de 28 iunie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au identificat și reținut un bărbat de 49 de ani, din localitate, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Bacău.
Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru o perioadă de un an şi 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt prin folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea ilegal.
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.