Percheziţie la bănuit de furt

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Horgeşti, la o persoană bănuită de comiterea infracţiunii de furt.
La data de 19 iunie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie de 63 de ani, din comuna Horgeşti, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras o cutie metalică în care aceasta avea suma de 7800 de euro şi alte bunuri.
În urma percheziţiei efectuată la locuinţa unui tânăr de 17 ani, din comuna Horgeşti, poliţiştii au identificat suma de 7700 de euro, un ceas de damă, precum şi alte bunuri.
În cauză s-a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Eveniment rutier pe fondul consumului de alcool

La data de 25 iunie a.c, în jurul orei 06.30, poliţiştii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din Bacău, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers în giratoriu şi a părăsit partea carosabilă, avariind autovehiculul.
În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Dosare penale întocmite de poliţişti pentru alcool la volan

Poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Oneşti au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din comuna Berzunţi, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Ştefan cel Mare sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oneşti, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
La aceeaşi dată, poliţişti din cadrul Compartimentului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.