Poliția în acțiune

Urmărit naţional depistat de poliţişti

La data de 29 mai a.c., polițiști din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au identificat și reținut un tânăr de 22 de ani, din comuna Gioseni, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii.
Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru o perioadă de doi ani pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului

La data de 29 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat în flagrant un tânăr de 24 de ani, din judeţul Neamţ, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru recoltare de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Din verificări a rezultat că tânărul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe şi fără permis de conducere.

Depistat la volan cu permisul de conducere suspendat

La data de 30 mai, în jurul orei 04.00, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din comuna Blăgeşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii.
Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că tânărul avea dreptul de aconduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din octombrie 2016.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.