7 plase monofilament şi o barcă confecţionată artizanal confiscate de poliţişti

La data de 20 mai a.c, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au acţionat împreună cu reprezentanţii AJVPS Bacău pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.
Cu ocazia efectuării activităţilor pe lacul de acumulare Răcăciuni, pe raza teritorială a comunelor Horgeşti şi Gioseni, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării un număr de 7 plase de tip monofilament şi o barcă confecţionată artizanal.
Autor de furt prins în flagrant de poliţişti

La data de 20 mai a.c., o patrulă de poliţie din Buhuşi au prins în flagrant un tânăr de 17 ani, din localitate, în timp ce sustragea material feros de la băncile de recreere de pe domeniul public în vederea valorificării în centru de colectare.
Materialul a fost recuperat de poliţişti şi restituit lucrătorilor din cadrul Primăriei oraşului Buhuşi.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Reţinut şi cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

Poliţiştii au depistat şi identificat doi bărbaţi din comuna Plopana, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Unul dintre ei a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 20 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au depistat şi identificat doi bărbaţi, de 39 şi 61 de ani, ambii din comuna Plopana, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Astfel, în urma cercetărilor specifice efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în noaptea de 11/12 mai a.c., cei doi bărbaţi ar fi sustras din locuinţa unei femei de 69 de ani, o butelie de aragaz, produse alimentare şi alcoolice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1000 de lei.
Poliţiştii au recuperat o parte din prejudiciu ca urmare a unei percheziţii domiciliare efectuate.
Bărbatul de 39 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi.
Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii băcăuani vă recomandă:
Asiguraţi-vă zona de acces în curte şi în locuinţă cu sisteme de închidere solide și iluminat corespunzător;
Dacă locuiți singur/ă, rugaţi o rudă sau un vecin de încredere să vă viziteze cât mai des şi să aibă sub supraveghere locuinţa dumneavoastră; pentru mai multă siguranţă, puteţi face acelaşi lucru pentru rudele/vecinii dumneavoastră.

A intrat cu mașina într-o clădire

În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni, a fost identificat un tânăr de 32 de ani, din comuna Horgeşti, care, în după-amiaza zilei de 20 mai a.c. ar fi condus un autoturism pe raza comunei Pânceşti, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, păsărind partea carosabilă și intrând în coliziune cu o clădire.
Evenimentul rutier s-a soldat cu pagube materiale.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,53 mg./l alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, tânărul fiind cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

A condus un autoturism cu o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 21 mai a.c, în jurul orei 04.00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au depistat, în trafic, un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.
Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.


PUBLICITATE