Poliţiştii băcăuani intensifică acţiunile pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută de cetățeni într-un climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

În perioada de dinaintea sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului și pe timpul acesteia, pe lîngă dispozitivul curent Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică.

Poliţiştii au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către stațiunile turistice, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Astfel, peste 270 de poliţişti, de ordine publică, poliție rutieră, învestigații criminale, investigarea fraudelor și din cadrul altor formațiuni, vor acționa în medie zilnic, în perioada 14-18 august a.c., atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

Poliţiştii vor acţiona în această perioadă, zilnic, în 138 de patrule, din care 39 pedestre şi 99 auto. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre mănăstirile şi zonele turistice din judeţ.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ