* contrar asteptarilor, cozile de la Serviciul Pasapoarte au disparut * perioada de acalmie este justificata si de faptul ca bacauanii se pot programa online pentru depunerea dosarului cu documentele necesare eliberarii actului de calatorie

Cms.sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau spune ca odata cu modernizarea serviciului pe care il conduce au disparut si cozile de altadata.

“Exista disciplina in ceea ce facem pentru ca avem bonurile de ordine care se elibereaza de la pupitrul electronic, iar cetatenii nu mai aglomereaza spatiul de asteptare si exista totodata posibilitatea programarii pe internet. Cei interesati pot accesa link-ul eliberari pasapoarte de pe site-ul Institutiei Prefectului – http://www.prefecturabacau.ro/meniu-dreapta/eliberare-pasapoarte/ – unde se pot programa sau consulta camera live”, declara cms.sef. Florentina Neamtu, seful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau.

Se cer pasapoartele electronice

Cei mai multi dintre solicitanti opteaza pentru eliberarea pasaportului electronic. Acesta are o valabilitate de 3 ani si costa 266 lei pentru copiii sub 12 ani, iar pentru cei care au peste 12 ani documentul are valabilitate 5 ani, iar valoarea lui este de 292 lei. Facând o medie a ultimelor zile, angajatii Serviciului Pasapoarte primesc intre 100 si 150 de cereri/zi pentru eliberarea unui document de calatorie.

“Pasapoartele electronice sunt cele mai solicitate pentru ca au valabilitatea cea mai mare. Solicitari multe vin si de la bacauanii care locuiesc in imprejurimile municipiului Onesti si pentru a le usura deplasarea pâna in Bacau, suntem prezenti la Onesti in fiecare zi de marti, cu echipa mobila. La fel de important este faptul ca in zilele de miercuri, programul de lucru este prelungit, respectiv 8.30 – 18.30, in conditiile in care, in restul saptamânii suntem la dispozitia cetatenilor in intervalul orar 8.30 – 16.30”, a precizat cms.sef. Florentina Neamtu. In cazul in care numarul cererilor va creste in lunile iulie si august, este posibil ca angajatii Serviciului Pasapoarte sa-si limiteze concediul de odihna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ