În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău efectuează 37 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de braconaj piscicol și deținere de unelte de pescuit interzise. În paralel polițiștii defsășoară acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe lacurile de acumulare din județ.

La data de 19 aprilie a.c., peste 80 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție județean Bacău, sprijiniți de jandarmi din cadrul G.M.J Bacău și I.J.J. Bacău și reprezentanți ai Centrului Român de Ecologie Bacău, desfășoară o amplă acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

Se acționează pe lacurile de acumulare din județ, situate pe albia râului Siret.

În cadul acțiunii polițiștii vor efectua 37 de percheziții la locuințețe unor persoane bănuite de braconaj piscicol și deținere de plase monofilament și a altor instrumente de pescuit interzise de lege.

40 de persoane urmează să fie conduse la sediul unităților de poliție în vederea cercetărilor.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi pescuit și comercializat ilegal pește și dețin la locuințele lor și pe lacurile de acumulare plase de pescuti și unelte interzise la deținere.

Amintim că în perioada 9 aprilie -8 iunie a.c., în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare este interzisă activitatea de pescuit pentru toate speciile de pește.

Acțiunea de astăzi face parte din activitățile desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, premergător sărbătorilor pascale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ