Un grup de patru profesori bacauani – Ovidiu Balan (Liceul Tehnologic “Petru Rares” Bacau), Raducu Galeru (inspector scolar pe specialitatea chimie la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau), Cristina Elena Neagu (Scoala nr.1 Sarata) si Viorica Bostan (Gradinita Pâncesti) au participat la un curs de formare profesionala in Roma – Italia, in perioada 15 – 19 iulie 2013.

Formarea a fost pe “Eurodidaweb – pedagogical use of internet and multimedia tools”, cu finantare prin programul Lifelong Learning. Au mai participat cursanti din Turcia – 4, Irlanda – 3, Cehia – 2, Spania -2, Grecia -1 si România -17. Programul de formare Eurodidaweb a avut o durata de 5 zile si s-a desfasurat in laboratorul de informatica al univertatii La Sapienza dotat la cele mai inalte standarde tehnologice. “Am invatat sa utilizam platforma open-source Plone si am beneficiat, pe toata durata cursului, de asistenta profesorilor Stefano Lariccia si Alberto Pigliacelli, care vor asigura consultanta dupa finalizarea stagiului”, ne-a declarat prof.Ovidiu Balan.

Cursul de formare a urmarit sa furnizeze participantilor competente digitale care sa permita crearea de pagini web, folosind instrumentele oferite de internet si continuturile multimedia. Mai mult, cursul a implicat familiarizarea participantilor cu instrumentele oferite de internet si continuturile multimedia, dezvoltarea – integrarea continuturilor intr-un software open-source-Plone, cunostinte despre diverse aplicatii si metode de management al continuturilor.

Cursantii au avut posibilitatea sa valorizeze astfel avantajele utilizarii platformei Plone in crearea de pagini web pentru scolile proprii, pentru diferite proiecte din unitatea de invatamânt si pentru predarea continuturilor din programa aferenta disciplinei, in maniera moderna, digitalizata. La finalul stagiului, participantii au primit un Certificat de participare la cursul de formare si un Certificat de Mobilitate Europass.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ