Tribunalul Bacau i-a gasit vinovati, de abuz in serviciu, pe Neculai Olaru (foto), fost director general al CET Bacau, Ioan Hanu, fost consilier juridic, si Marius Stanila, fost director comercial în cadrul aceleiasi societati.

Astazi, instanta a dat condamnarile in dosarul in care cei trei au fost acuzati ca au prejudiciat CET. Neculai Olaru si Ioan Hanu au primit fiecare o pedeapsa de câte 2 ani închisoare, dar cu suspendare. Marius Stanila, insa, a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu executare.

Eliberat din inchisoare in urma cu un an, dupa ce a executat o alta pedeapsa, Stanila s-ar putea reintoarce dupa gratii, daca pedeapsa ramâne definitiva. Din pedeapsa aplicata va fi scazuta perioada executata din 15.05.2014 pâna in 24.03.2015.

PUBLICITATE

Inculpatii sunt obligati sa plateasca CET, prin lichidator judiciar, suma de 22.000 lei, drept despagubiri. Sentinta poate fi atacata cu apel.

In acest dosar, Neculai Olaru este acuzat ca, in 2013, cu ajutorul juristului Ioan Hanu, a încheiat un contract de asistenta juridica, prin care furnizorul de agent termic a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui aparator ales pentru Marius Stanila, inculpat la acea data intr-un alt dosar penal in care era acuzat de santaj si abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ