Desi anul 2010 a fost unul greu pentru toata lumea, cel putin din punct de vedere financiar, bacauanii nu se dau inapoi de la petrecere. Noaptea dintre ani este un nou motiv de distractie. Oamenii au profitat de oferte si au luat cu asalt restaurantele bacauane. Preturile in acest an incep de la 150 si pot ajunge pâna la 500 de lei de persoana. Este drept ca nu mai sunt la fel de multi clienti ca in anii trecuti, insa scaderile nu depasesc 15-20%.
Revelionul 2011 ii scoate pe bacauani din casa. Oamenii au luat cu asalt localurile pentru a trece in noul an alaturi de prieteni si familie intr-un loc select, fara grijile gatitului acasa si intr-o atmosfera de voie buna. Indiferent de tarife, multi bacauani sunt decisi sa petreaca noaptea dintre ani la restaurant. Unii au ales localurile centrale din Bacau, in timp ce altii isi doresc un Revelion in natura, la pensiunile din apropiere. Pentru o noapte de distractie, bacauanii vor scoate din buzunar intre 150 si 500 de lei de persoana, in functie de locatie si de pachet. „Pachetul de Revelion in restaurantul nostru este de 400 de lei de persoana. Acesta cuprinde un meniu sofisticat format din cinci feluri de mâncare, preparat doar din produse naturale, la care se adauga si o varietate de bauturi selecte, atât pentru domni, cât si pentru doamne", a spus Gabriela Popa, directorul unui restaurant din Bacau. Intr-un alt restaurant, pe bacauani ii asteapta alta oferta. "In locatia noastra, pretul cinei festive de Revelion este de 200 de lei. Aceasta cuprinde trei feluri de mâncare si bauturi pentru invitati, de la vinuri fine, la sucuri naturale", a spus Cristian Gavril, administrator restaurant.
Meniuri internationale
Preturile sunt aproximativ aceleasi pentru masa festiva de Revelion, fie ca e vorba de pensiuni, fie de restaurante. In schimb, meniul este diferit. Revelionul 2011 va fi unul special. Bucatarii tin cu orice pret sa-si uimeasca musafirii cu mâncaruri sofisticate. In timp ce in locatiile turistice rurale domina mâncarurile traditionale românesti, in restaurante clientii sunt asteptati cu specialitati internationale. Meniuri sofisticate, stropite cu multe bauturi rafinate, care sa multumeasca gusturile oricarei persoane. "Meniul pentru noaptea dintre ani va fi, in restaurantul nostru, unul frantuzesc, cu platouri de brânzeturi, foie gras cu sos cherry si medalion de caprioara cu sos de fructe de padure si orez salbatic. La toate acestea se adauga si desertul. Dupa peste vom servii invitatii cu sorbet de lamâie si, la final, tort de ciocolata, cu sos de lamâie", a explicat Corina Pascu, bucatar sef. Intr-un alt restaurant, bucatarul sef isi va uimi musafirii cu un meniu variat, care are insa ca fel principal un preparat italeinesc. "Am pregatit pentru revelion un meniu diversificat. Daca primul fel principal va fi unul mai mult traditional românesc, cel de-al doilea va fi mediteranean. Vom pregati piept de curcan cu garnitura de hribi si sos de coacaze. Pentru desert vom servi tort", a spus Ioan Bârgu, bucatar sef. Nici muzica nu poate fi lasata la o parte. Anul acesta, la mare cautare sunt formatiile, insa si un DJ poate ridica petrecaretii in picioare cu o muzica bine aleasa. Sunt si restaurante care-i vor rasplati pe clienti cu daruri si surprize. "Ca si anul trecut vrem sa pastram traditia. Am ales si de aceasta data o formatie care va cânta live. Pe tot parcursul petrecerii, invitatii vor avea parte de momente artistice deosebite. Am pregatit si o tombola cu premii surpriza", a mai spus Gabriela Popa.
Chiar daca anul acesta numarul bacauanilor care aleg sa petreaca intr-un restaurant noaptea de Revelion a scazut cu 15-20 la suta, pâna in acest moment, majoritatea restaurantelor din Bacau au fost ocupate in proportie de 80-90%. Rezervarile au fost facute inca de la sfârsitul lunii noiembrie. Asa ca, daca nu v-ati decis inca unde veti petrece noaptea dintre ani, puteti incerca la localurile din Bacau care mai au locuri libere.
Sinziana Filimon















