Primarul Romeo Stavarache a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Bacaul, alaturi de Chisinau, va depune candidatura pentru a fi Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

In acest sens, primarul a facut o deplasare la Chisinau saptamâna trecuta, unde a semnat un protocol de colaborare cu Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului.

„Pentru ca vorbim de o competitie, nu putem face publice detaliile din proiect. Este un proiect al comunitatii, sunt lucruri indraznete, dar am spus ca merita sa incercam, mai ales ca am vazut ca Bacaul primeste bine evenimentele culturale, precum Theaterstock”, a declarat primarul Stavarache.

PUBLICITATE

Daca va avea câstig de cauza, proiectul poate aduce si alte beneficii orasului, pe lânga cele culturale, cum ar fi sume consistente pentru a imbunatati infrastructura locala. Pentru realizarea proiectului nu s-a cheltuit nimic, angajatii primariei si ai Teatrului Bacovia fiind cei care l-au gândit si realizat.

„Sansele sunt egale cu cele ale altor orase care isi depun candidatura”, spune edilul, asta desi pe lista se vor regasi orase mari, precum Iasi, Suceava sau Braila, doar din Moldova. Candidaturile se vor depune pâna pe 10 octombrie.

Pâna la finalul anului se va stabili o lista scurta de candidaturi, câstigatorul urmând sa fie anuntat in 2016.

„Imi doresc sa câstigam acest titlu, dar cred ca pâna atunci trebuie sa ne concentram pe proiectele aflate in derulare si care trebuie incheiate. Sper ca proiectul sa nu fie o alta pusculita pe care o ruleaza PNL”.
Cosmin Necula, deputat de Bacau – PSD

„Ar fi benefic pentru comunitatea bacauana pentru ca vom promova orasul, dar si ca vom avea beneficii legate de infrastructura, dar mi-e greu sa cred ca vom fi selectati”.
Cristi Manolache, consilier local – UNPR

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Daca asteptati sa fiti alesi pt a va rezolva pr din infrastructură, e bine. Propun sa depunem candidatura la presedintia “extraterestru si pamantenii” poate asa reusim sa construim economia Bacaului. Vai de voi…

  2. stavarake mai vrea un mandat, ce e asa neclar? bag de seama ca de cand a iesit de la arest si s=a autoizolat in fostul sediu al bibliotecii cam il trec pasiunile pentru cultura…

LĂSAȚI UN MESAJ