S-au afisat rezultatele la probele scrise ale examenului national de Definitivat in invatamântul preuniversitar. In Bacau s-au inscris in concurs 220 de candidati, dar 11 au absentat, 37 s-au retras din sala de testare si 1 profesor a fost eliminat.

In final au fost trimise spre corectare doar 171 de teze. Dintre acestea, doar 72 au primit nota de promovare (minumum 8). Cea mai mare nota, 9.80, a primit-o un profesor de Religie Ortodoxa, urmat de un altul pe Didactica de contabilitate si elemente de pedagogie si psihologie a educatiei, cu nota 9.40. Note peste intre 8 si 9 au primit cei mai multi candidati promovati – 54, iar restul intre 9 si 9.80. La limita promovarii sunt cinci profesori care au note intre 7.50 si 7.95.

Printre nepromovatii sunt si profesori de 3.1 la Biologie (cea mai mica nota), 3.3 la Limba si literatura româna sau 3.5 la Educatie Fizica. Majoritatea candidatilor picati au in schimb note maxime (intre 9 si 10) la inspectiile la clasa (probe practice obligatorii).

Rata de promovare pe judet este de 42,10 la suta, putin peste cea nationala. Ca o comparatie, la examenul de bacalaureat din acest an, elevii lor au reusit o medie mult mai buna de promovare – 60,6 la suta.

Candidatii declarati respinsi au dreptul sa mai participe la inca doua sesiuni de examen in decurs de 5 ani. Cei care in a treia sesiune de examen nu reusesc sa promoveze, isi pierd gradul de profesor titular in sistem. Promovarea acestui examen, le confera profesorilor dreptul de practica in sistemul de invatamânt preuniversitar.

Intre 23 si 24 iulie, candidatii vor putea depune contestatii la centrul de examen, respectiv Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” Bacau. Solutionarea acestora se va realiza in intervalul 25 – 26 iulie, iar pe 27 iulie se vor afisa rezultatele finale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

    • nu as vrea sa jignesc pe nimeni.., dar am intàlnit vànzàtori mult mai culti decàt un asa-zis profesor!! fàrà supàrare. pài cineva care a obtinut nota 3, 5 la examen are pretentii sa predea?? ce ?? cà nu stie nici pt el!!

LĂSAȚI UN MESAJ