Foto: Lucian Troinea

Ieri dimineata s-a deschis cea de-a 16-a editie a Scolii de Vara organizata de Oratoriul Salezian din Bacau

Alta tema (“Micul Print” in loc de “Pinguinii din Madagascar”), acelasi entuziasm. Si noi vise. Vise pe care cei peste 500 de cursanti ai “Scolii de Vara” organizata de Oratoriului Salezian Don Bosco din Bacau sunt invitati si invatati sa le urmeze. Si sa le transforme in realitate.

Ieri, la deschidere, “galbenii”, “verzii” rosii” si “albastrii” au cântat la unison noul imn de la Don Bosco: “Patru echipe, o mie de vise”. La inaugurare a participat si primarul Bacaului, Cosmin Necula, care le-a urat cursantilor, dar si voluntarilor: “Sa aveti o vara cât mai frumoasa. Impreuna”.

Organizatorii “Verii impreuna”, Venceslau Grosu (don Vinci, cum mai este cunoscut primul salezian din România) si Iosif Ilies au tinut sa marcheze momentul: “Este pentru prima oara când primarul Bacaului vine la Don Bosco. Si vom face in asa fel incât, la plecare, sa ne promita ca nu va fi si ultima oara”. Totodata, Iosif si don Vinci au tinut sa aminteasca asistentei alcatuita din copii, dar si din parinti ca “deschidem pentru al 16-lea an la rând «Vara impreuna»”.

Aceasta a 16-a editie ofera participantilor o gama larga de cursuri: de la chitara la informatica, de la engleza la teatru si de la asistenta medicala la traforaj. In plus, pentru prima oara, la finalul “Scolii de Vara”, micutii salezieni vor edita si un ziar! De-abia asteptam sa-l citim! Pâna atunci, insa, sa ne bucuram cu totii de fiecare moment al fiecarei zile petrecute in curtea oratoriului. Mai ales ca, vorba unei pustoaice de 10 ani, “un an intreg am tot asteptat sa reinceapa Scoala de Vara de la Don Bosco”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ