marți, 16 decembrie 2025

Niciun gram de carne de cal nu a „plecat“ din Bacau

Dupa scandalul puilor injectati cu apa din Bulgaria, acuzatii grave planeaza acum asupra exportatorilor de carne de vita din România. Autoritatile din Marea Britanie au descoperit ca o societate franceza care fabrica lasagna din carne de vita, vindea de fapt produsul contaminat cu carne de cal. Furnizorul s-ar fi aprovizionat din abatoarele din tara noastra care ar fi vândut carnea de cal cu eticheta de carne de vita. Autoritatile române s-au grabit sa dezminte informatia potrivit careia producatorii din tara noastra si-ar fi inselat partenerii francezi. „Nu pot sa cred ca un abator român a putut livra carne de cal sub eticheta de vita, din cauza controalelor care sunt realizate sistematic in abatoare”, a declarat presedintele sindicatelor din industria alimentara din România, Dragos Frumosu. In judetul Bacau exista un abator autorizat pentru exportul de carne de cal si vita, la Nicolae Balcescu. „Abatorul nu a exportat nici in 2012, nici in 2011, carne de cal in strainatate. S-au facut sacrificari insa doar pentru animalele de la gradina zoologica”, a declarat directorul Directiei Sanitar-Veterinare Bacau, dr. Gheorghita Vlad. O alta veste buna este si ca anul trecut nu au fost inregistrate importuri directe de carne de cal in judet.



spot_img