Avocată

Tribunalul a audiat, joi, un martor-cheie in dosarul privind repartizarea unui apartament din fondul locativ al primariei, in care sunt cercetati primarul Romeo Stavarache, Gheorghe Muntianu, fostul sef al Serviciului administrare fond locativ si îndrumare asociatii de proprietari din cadrul Primariei Bacau, si Gavril Pircu, fostul director executiv al Directiei patrimoniu din primarie.

Irina Amalia B. – prezentata de instanta ca “cea care a sesizat institutiile statului ca Muntianu a primit o locuinta”. Daca unii s-au gândit ca prezenta ei va face putina lumina in acest dosar, in realitate, dupa circa o ora de audieri, declaratiile ei ridica tot mai multe semne de intrebare si suspiciuni pe care, se pare, nimeni nu are interes sa le clarifice.

Irina si-a inceput declaratia prin a spune ca a lucrat in Primaria Bacau, intre anii 2004 – 2011, la mai multe compartimente. Afirmatie care a ridicat multe sprâncene in sala, inclusiv ale primarului, care, prin reactia lui, dadea de inteles ca lucrurile nu stau chiar asa.

PUBLICITATE

“In 2008, lucram la Compartimentul Locuinte ANL si am vazut dosarul lui Muntianu care solicita o locuinta. In 2005, a solicitat o locuinta ANL si in 2008-2009 o locuinta din fondul locativ al primariei. Este adevarat ca s-a folosit de numarul de inregistrare din 2005 pentru ca cererea lui sa aiba o vechime mai mare. Am sesizat institutiile statului pentru ca nu era moral ca seful Serviciului Spatiu Locativ din cadrul primariei sa-si acorde singur o locuinta din fondul locativ al primariei”, a explicat Irina.

Ea a mai sustinut ca Muntianu nu indeplinea conditiile de atribuire a unei locuinte nici in ceea ce priveste veniturile, având pensie militara din aviatie, plus salariu de bugetar. Intrebarile avocatilor celor trei inculpati s-au concentrat pe prima parte a declaratiei – cea legata de postul ocupat in primarie, dar si pe relatia dintre Irina si Muntianu.

“Eu eram referent social la Centrul Armonia si am fost trecuta prin detasare la ANL, in 2008. Aveam in atributii sa verific dosarele de locuinte ANL si sociale. Când eu am fost detasata la ANL, de fapt se numeste fondul locativ, sef de birou era Muntianu. Chiar Muntianu a dat dispozitie sa verificam dosarele”, a raspuns Irina, adâncind si mai mult suspiciunile celor din sala.

“Sunt multe semne de intrebare care pun la indoiala credibilitatea martorulului”, a confirmat unul din avocatii lui Stavarache. Intrebarile avocatilor s-au referit si la relatia dintre Irina si Muntianu, mai ales dupa ce martora a sustinut ca, timp de câteva luni, angajatul primariei a locuit in garsoniera ei. “Ati fost in relatie de concubinaj?”, a fost intrebarea respinsa de instanta, prin care s-ar fi incercat sa se demonstreze ca martora l-ar fi “turnat” pe Muntianu din razbunare.

Un episod si mai straniu s-a produs in momentul in care judecatoarea a intrebat-o despre Stavarache, mai precis daca, din discutiile ei cu Muntianu, ar fi reiesit ca primarul stia sau a fost de acord cu repartitia locuintei. Irina a refuzat insistent sa raspunda, chiar si dupa ce instanta si procuroarea de sedinta i-au pus in vedere ca trebuie sa spuna tot adevarul.

“Pai, si ce sa intelegem noi acum? Ca primarul a fost de acord, dar ca nu puteti spune acest lucru?”, a mai intrebat judecatoarea. La iesirea din sala de judecata, Muntianu, iritat ca insistam pe acest subiect, ne-a declarat ca nu a fost niciodata seful Irinei si ca ea era angajata centrului Armonia. Cert este, ca singura concluzie clara, ca tot ce s-a intâmplat in sala de judecata este o mare nebuloasa. Nu doar declaratiile martorei ridica semne de intrebare.

Suspect este si de ce inculpatii si avocatii lor, care au dat de inteles ca martora minte, sub juramânt!, nu au cerut acte doveditoare sau nu au facut plângeri/sesizari privind marturia mincinoasa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Mai “bibi” cum le mai stii tu pe toate……postacule! Iti vin ideile pe OZU sau prin Dispozitie Zilnica……stii tu ce sunt alea! Dosar coclit de smenariide la SRI (aia ieftini….ca sunt si oameni de valoare acolo) si cu niste corcituri de la DGA, foste fosile de la DGIPI sau CCOA!

  2. Doamne, dar femeia asta nu are soț, copii, mama, tată, socri, cumnați…, nu știe ce-i rușinea? Dacă are, cum s-or simți? Nu-i pasă de nimeni…, e chiar singură pe lume? Dacă toți oamenii ăștia stau in preajma ei…, vă compătimim.

LĂSAȚI UN MESAJ