O autorizatie eliberata de Primaria Bacau pentru construirea unui imobil pe str. Triumfului a stârnit o adevarata revolta in rândul vecinilor lotului nr. 70369. Oamenii sustin ca respectiva cladire va fi ridicata pe drumul de servitute care facea legatura intre str. Viitorului si aleea derivata din Triumfului.

E adevarat ca terenul respectiv e proprietate privata, spun oamenii, dar “aici nu ar fi trebuit sa se construiasca” mai ales ca drumul apare pe harta cadastrala. “Noi, toti, am cedat din teren pentru ca drumul sa aiba sapte metri latime. Acum dau autorizatie si pentru patru metri”, arata Marinica Petrea. Problema e ca drumul derivat din str. Triumfului, numit deocamdata tot Triumfului, de la nr. 21 J la 21 T, e foarte ingust.

Oamenii ne-au chemat la fata locului ca sa ne demonstreze ca doua masini nu pot trece una pe lânga alta, ceea ce, in cazul unui incediu, când intervin autospecialele ISU, e o mare problema. Mai exista un neajuns: pâna acum, pustii inscrisi la Scoala nr. 7 faceau 200 m pe drumul de servitute. Din toamna, vor fi nevoiti sa inconjoare intreaga zona.

“Va fi un ditamai cartierul!”

Faptul ca nu se mai accede in zona rezidentiala prin str. Viitorului produce si alte neajunsuri: „Primii 300 de metri au canalizare. Daca apare o defectiune si trebuie sparta strada, câteva zile nu mai iese nimeni cu masina si nu mai intra nimeni”, arata Petrea.

Deja au aparut probleme: “Masina de gunoi merge 600 m cu spatele. Vi se pare normal?” Oamenii sunt nemultumiti si de reactia primariei: “Noi am trimis o petitie, la care am atasat o lista cu 27 de semnaturi, in care am prezentat situatia si am rugat autoritatile sa gaseasca o solutie. Stiti ce ne-au raspuns? Ca e teren privat, deci nu e treaba lor!”

Primaria a promis ca in Bacau “nu se va mai construi haotic dar nu s-a tinut de cuvânt”, spun locuitorii. O solutie ar fi fost ca proprietarul terenului, al carui nume petentii nici nu-l cunosc, sa primeasca alt lot, deoarece “primaria are teren in zona”, si sa fie convins sa construiasca acolo, nu in intersectie. Pentru asta e prea târziu, dar pot fi gasite alte solutii: “Sa stabileasca un drum de servitute in directia opusa, ca sa iesim in alta strada, sau nu stiu, altceva, ca de aia au urbanisti, spune Marinica Petrea, suparat. Cel mai bine ar fi sa faca o strada din Viitorului in Calea Bârladului.

Aici va fi un ditamai cartier rezidential, vor fi retele de utilitati, vor aparea zeci de alei si strazi… Nu e mai usor sa previi incurcaturile decât sa le dregi?”

“Autorizatia de constructie a fost emisa cu respectarea tuturor prevederilor legale”, ne comunica Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau, adaugând ca in zona nu exista suprafete care sa apartina domeniului public: “Drumurile nu au apartinut niciodata Primariei Bacau, au fost si sunt pe proprietate privata, trec prin curtile cetatenilor. O solutie ar fi ca proprietarii sa cedeze teren, in urma unor masuratori si a unor discutii cu reprezentantii Primariei Bacau, pentru a fi trasate cai de acces catre si dinspre proprietatile lor.”

„Când nu era blocat drumul de servitute, o masina de pompieri putea intra pe Triumfului si iesi pe Viitorului, pentru a lasa cale libera celei de-a doua masini cu apa. Acum, Doamne fereste, in caz de incendiu, nu pot intra mai multe masini!” – spune Marinica Petrea, locuitor.

“Cartierul e locuit de familii tinere si sunt multi copii. Din cauza ca in intersectie se construieste si drumul de servitute e blocat, acestia vor face doi kilometri pâna la scoala, fiind nevoiti sa inconjoare. La ei nu se gândeste nimeni!” – a declarat Doru Dinu, locuitor (foto).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ