Zilele trecute, o femeie a fost lovita de o masina pe o trecere de pietoni de pe strada Mioritei din Bacau. Un eveniment, aparent banal, care, insa, trage un semnal de alarma pentru o problema grava: de peste un an de zile, pe strada Mioritei nu mai exista marcajele pentru trecerile de pietoni.

E foarte posibil ca acest accident sa fi fost evitat daca autoritatile ar fi trasat zebrele; orice s-ar spune, un semn de circulatie este mai greu de observat decât un marcaj rutier. Desigur, lipsa zebrei nu-l disculpa pe sofer, insa, ii acuza de neglijenta pe cei care ar fi trebuit sa marcheze soseaua.

Problema cu strada Mioritei, dar si cu altele din Bacau, este ca sufera de o adevarata inflatie de semne de circulatie.

Aproape toate indicatoarele au fost dublate: daca inainte de modernizarea strazii se gasea un indicator pe un stâlp de iluminat public, constructorul a gasit de cuviinta sa mai amplaseze inca unul la mai putin de jumatate de metru distanta, in vârful unui alt stâlp.

Ba, intr-un exces de zel, la intersectia de la “Ciao”, indicatorul nou a fost amplasat in fata semaforului de a trebuit ca semnul sa fie coborât la jumatate ca sa poata vedea soferii când se face verde.

La câteva sute de metri distanta, soferii care vin de pe strada Bucium si vor sa intre pe Mioritei sunt intâmpinati de o dilema: au si semnul STOP dar si CEDEAZA TRECEREA. Daca in timpul zilei rezolvarea este simpla – se respecta culorile semaforului – pe timpul notii, când semafoarele nu functioneaza, se da, probabil, cu banul.

[wonderplugin_gallery id=”256″]

Alte articole