Zilele trecute, o femeie a fost lovita de o masina pe o trecere de pietoni de pe strada Mioritei din Bacau. Un eveniment, aparent banal, care, insa, trage un semnal de alarma pentru o problema grava: de peste un an de zile, pe strada Mioritei nu mai exista marcajele pentru trecerile de pietoni.

E foarte posibil ca acest accident sa fi fost evitat daca autoritatile ar fi trasat zebrele; orice s-ar spune, un semn de circulatie este mai greu de observat decât un marcaj rutier. Desigur, lipsa zebrei nu-l disculpa pe sofer, insa, ii acuza de neglijenta pe cei care ar fi trebuit sa marcheze soseaua.

Problema cu strada Mioritei, dar si cu altele din Bacau, este ca sufera de o adevarata inflatie de semne de circulatie.

PUBLICITATE

Aproape toate indicatoarele au fost dublate: daca inainte de modernizarea strazii se gasea un indicator pe un stâlp de iluminat public, constructorul a gasit de cuviinta sa mai amplaseze inca unul la mai putin de jumatate de metru distanta, in vârful unui alt stâlp.

Ba, intr-un exces de zel, la intersectia de la “Ciao”, indicatorul nou a fost amplasat in fata semaforului de a trebuit ca semnul sa fie coborât la jumatate ca sa poata vedea soferii când se face verde.

La câteva sute de metri distanta, soferii care vin de pe strada Bucium si vor sa intre pe Mioritei sunt intâmpinati de o dilema: au si semnul STOP dar si CEDEAZA TRECEREA. Daca in timpul zilei rezolvarea este simpla – se respecta culorile semaforului – pe timpul notii, când semafoarele nu functioneaza, se da, probabil, cu banul.

[wonderplugin_gallery id=”256″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. marcajele au un rol foarte important pentru conducatorii auto nu poti avea privirea tot timpul prin copaci sipe stilpi cautind semnele de circulatie

 2. Orasul arata precum conducatorii sai – JALNIC. Lucrarile de pe Mioritei au depasit cu mult termenele stabilite, iar starea actuala este JALNICA. Stalpi de iluminat in mijlocul parcarii, lipsa marcajelor, guri de canal neaduse la nivel, trotuare cu denivelari, spatii verzi lipsa, mobilier stradal absent – parca se anunta o artera moderna. Dar primaria doar vorbeste in ultimul timp, de facut nu face nimic. Am auzit de proiecte fabuloase – sala polivalenta, stadion, spital municipal, artere modernizate, insula de agrement, asociere pentru aeroport – TOATE AU FOST BANCURI ELECTORALE ALE PRIMARIEI BACAU. Nimic din ce se incepe nu se termina.
  Puneti demisiile pe masa si plecati in lume. Dispareti din viata orasului.

 3. Felicitari pentru reportaj.
  Am remarcat de mult timp nebunia de semne de circulatie din Bacau. Si totusi, Politia Romana de ce nu se sesizeaza? Nu au timp de asa ceva? Sau sunt buni numai de aplicat amenzi soferilor?

 4. Mai este o mare problema cu lipsa marcajelor.Pietonii traverseaza pe unde le trece prin cap in zona indicatorului de trecere pentru pietoni.
  Tare fotografia unde indicatorul de presemnalizare se afla dupa cel de trecere de pietoni.
  Si toate au avut un pret si un parandarat.

 5. Eu cred ca si materialele folosite, sunt de slaba calitate.Majoritatea trecerilor de pietoni, se sterg prea repede,devin aproape invizibile.

 6. este cel mai bun articol scris de voi. felicitari! insistati pe el si sigur cineva se va sesiza! sau poate, salvati viata altcuiva, la modul cel mai serios!

LĂSAȚI UN MESAJ