Totdeauna un concurs al tinereții aduce multă bucurie în suflet și scoate la iveală trăirile ce-i înfrumusețează pe concurenții ce trec peste toate emoțiile și prin frumoase momente artistice se dăruiesc publicului. Așa a fost și la Concursul ”Miss & Mister Boboc” al Liceului Tehnologic ”Petru Poni” din, Onești, care s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și prietenoasă la Clubul Elevilor acestei instituții de învățământ. Concursul a avut loc în fața unui juriu format din profesorii Adrian Podaru (directorul Liceului Tehnologic ”Petru Poni”), Raluca Frățilă, alături fiind și elevii Mihaela Ramiz (președintă a Consiliului Elevilor) și Cătălina Adam, participantă a ediției de anul trecut ”Miss & Mister Boboc”.

Astfel, profesori, elevi, susținători ai participanților la acest concurs au avut privirile ațintite asupra celor care și-au dorit să cucerească mult – râvnitele titluri. Au fost opt concurenți (patru băieți și patru fete), ce au susținut mai multe probe decât la un concurs obișnuit de frumusețe (inedite fiind probele de … dicție și de îndemânare, care i-au solicitat să deseneze, să arunce la un punct fix cercuri de mai multe mărimi dar și … să spargă baloane din aruncarea unor săgeți!) Mai mult, foarte benefică pentru concurente a fost proba în care au făcut o demonstrație de coafură! La fiecare din probele susținute concurenții au avut alături colegii lor ce i-au înconjurat frenetic, le-au risipit emoțiile prin prezentarea unor momente artistice reușite, atmosfera concursului fiind astfel una foarte creatoare. Ca un fapt inedit, la acest concurs ”s-au aflat în ospeție” liceenii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, ce formează Ansamblul folcloric ”Plaiuri oneștene”, care au bucurat publicul cu prezentarea unor frumoase melodii populare și a unei suite de dansuri populare.

În privința păstrării și continuării frumoaselor noastre tradiții populare nu s-au lăsat mai prejos nici liceenii de la Liceul Tehnologic ”Petru Poni”, care, în costume autentice, au dansat cu mândria deosebită de a duce mai departe horele și sârbele noastre tradiționale. Și proba ”dezvăluirii” talentului artistic al concurenților a fost una ”cu tragere de inimă”, pentru ce au arătat pretendenții la cucerirea unui premiu la acest concurs de frumusețe. Alexandra Zota a interpretat cu patos o melodie, gata a uni malurile Prutului (durerile noastre de aici cu speranțele mari ale celor de pe malul stâng al acestui râu) iar cu aplauze dintre cele mai puternice a fost întâmpinată concurenta Cristiana Bianca Bălan., ce a arătat că poate deveni ”o adevărată divă” a muzicii ușoare. Foarte emotivă Ioana Nechifor a interpretat melodia ”Ultimul dans” în timp ce Ana Maria Olaru , cu alte colege ale sale au pornit un șir de aplauze la prezentarea, în pași de dans, a cântecului ”Șogorițele”.

Concurenții au convins că dețin mult talent în pantomima ”Examenul scris de bacalaureat”, ei surprinzând cu acest moment metodele ”mai noi și mai vechi” de… copiere la lucrările scrise! Interpreta de folclor Nicoleta Băeșu ( participantă la mai multe concursuri), a interpretat cu mult talent melodia ”Cântă lăutare”, un cântec ce are ”refrenul lui, fiind de viața scurtă a omului”) iar la ”registrul hip – hop” a evoluat Robert Radu, un tânăr care își compune singur melodiile. De asemenea, au mai fost prezentate câteva momente umoristice savuroase, ce au trezit publicul la realitate ( unul fiind ”Soacra și nora”, în care ”în locul obișnuitelor treburi” de curățenie și menaj, acestea au constatat că este mult mai bine ”să facă shopping și să se aranjeze!”). Proba de prezentare a ținutei de seară a strâns toată strălucirea acestui concurs, protagoniștii ”plutind” parcă în ritmurile domoale ale muzicii, pe podiumul acestei plăcute ”amintiri ”, pe care o vor păstra mereu în suflet!

Astfel, după peste 100 de minute de concurs juriul a decis premierea concurenților: Miss & Mister Tinerețe – Maria Andreea Olaru și Cosmin Matias, Miss & Mister Popularitate – Alexandra Zota și Ionel Fenechiu iar Miss & Mister Exuberanță – Ioana Nechifor și Ionuț Cătălin Batacliu.Cu un ropot mare de aplauze a fost primită și decizia juriului de a desemna cei doi câștigători ai Liceului Tehnologic ”Petru Poni”: Cristiana Bianca Bălan – Miss Boboc și Alin Tudor –Mister Boboc!

Menționăm că pentru reușita acestui concurs și-au adus contribuția profesorii Mariana Bendou (coordonator), Maria Sandu, Daniela Pascu, Natalia Cismasu, Oana Butucaru, Dan Mănăilă, Corina Mărgean și Anișoara Cherteș. Prezentatoare a concursului a fost Paula Bârlădeanu (ce a avut ca asistenți pe Sonia Ursache și Emanuel Andrei) iar invitații speciali Alexia și Cristiano au electrizat în final atmosfera concursului cu melodii îndrăgite de tineri.

Alte articole