Dupa doi ani de procese, fostul consilier local, Mihai Slic (viceprimar in perioada 2004 – 2005), a pierdut procesul deschis impotriva Agentiei Nationale de Integritate care l-a declarat incompatibil dupa ce a descoperit ca firmele pe care le administra au facut afaceri cu bani publici. Curtea de Apel Bacau a respins actiunea lui Slic, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a anulat recursul pe motiv ca nu a fost timbrat.

In raportul ANI intocmit in urma cu doi ani, se preciza ca, în 2010, SC CONBAC SA Bacău, în asociere cu SC PROFINSTAL SRL Bacau, societati în care Mihai Slic era actionar si asociat, a încheiat cu Consiliul Local Bacau trei contracte de executie lucrari în valoare de 138.510 lei.

ANI mai reclama si faptul ca Slic nu si-ar fi trecut cele trei contracte in declaratia de interese pentru anul 2010, ca si-ar fi ascuns starea de incompatibilitate, existând astfel indicii privind savârsirea infractiunii de fals în declaratii.

PUBLICITATE

Aceste acuzatii au fost infirmate prin ordonanta de neîncepere a urmaririi penale, data de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau. Instanta a respins actiunea deschisa de Slic dupa ce a ajuns la concluzia ca la dosar sunt probe care arata ca acesta, in calitate de consilier local, a votat proiectul de hotarâre privind bugetul municipiului Bacau pe anul 2010 din care au fost aprobate finantari pentru cele trei proiecte. Mihai Slic si avocatul sau, Emilian Prichici, sustin ca ANI nu a pus niciodata problema recuperarii sumelor intrate in conturile firmelor administrate de fostul consilier.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ