In urma finalizarii perioadei de admitere la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau la studii universitare de licenta s-au inscris 1.168 candidati pe 525 locuri bugetate, mai mult cu 10 la suta fata de anul trecut, iar la studii universitare de master s-au inscris 444 candidati pe 300 de locuri bugetate.

Conducerea institutiei de invatamânt superior considera ca anul acesta a existat o concurenta buna având in vedere ca admiterea s-a desfasurat atât cu probe (la Facultatea de Stiinte ale Miscarii si sportului – probe de aptitudini si la Facultatea de Litere – probe de competente), cât si cu concurs de dosare (la facultatile de Inginerie, Stiinte Economice si Stiinte).

Pentru sesiunea din toamna Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau va scoate la concurs locuri cu taxa la toate domeniile de studii de licenta si master, dar si locuri bugetate pentru domeniile in care locurile au ramas neconfirmate de catre candidatii din prima sesiune de vara.

Oferta Universitatii “Vasile Alecsandri” pe studii de licenta:

– Facultatea de Stiinte: Matematica, Informatica, Biologie, Ecologie si protectia mediului, Stiinte ale educatiei
– Facultatea de Stiinte Economice: Contabilitate, Marketing, Administrarea afacerilor
– Facultatea de Inginerie: Inginerie industriala, Ingineria produselor alimentare, Mecatronica si robotica, Inginerie chimica, Inginerie si management, Inginerie energetica, Inginerie mecanica, Ingineria mediului, Calculatoare si tehnologia informatiei
– Facultatea de Litere: Limba si literatura Româna/Engleza, Limba si literatura Româna/Franceza, Limba si literatura Engleza/Franceza, Limba si literatura Engleza/ Româna, Limba si literatura Franceza/Româna, Comunicare si relatii publice, Traducere si interpretare (Engleza/Franceza)
– Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii: Educatie fizica si sportiva, Sport si performanta motrica, Kinetoterapie si motricitate speciala, Terapie ocupationala

Oferta Universitatii “Vasile Alecsandri” pe studii de master:

– Facultatea de Inginerie: Ingineria mediului, Ingineria produselor alimentare, Ingineria chimica, Ingineria energetica, Ingineria industriala, Ingineria mecanica, Inginerie si management, Interdisciplinar (Inginerie mecanica, Inginerie industriala, Ingineria mediului, Mecatronica si robotica)
– Facultatea de Stiinte: Limba si literatura
– Facultatea de Stiinte: Biologie, Informatica, Matematica
– Facultatea de Stiinte economice: Contabilitate, Marketing
– Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii: Educatie fizica si sport


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ