Municipiul Moinești găzduiește în perioada 9 august-7 septembrie cea de-a doua ediție a Taberei de Pictură și Sculptură, eveniment finanțat cu fonduri europene, prin POR, în cadrul proiectului „Promovarea potențialului turistic al municipiului Moinești.

La ediția din acest an și-au anunțat prezența zece artițști plastici de prestigiu din țară și străinătate dar și patru sculptori. Doi artiști vor veni din Ucraina, de la Cernăuți, prin intermediul Centrului Cultural „Perla“.

„Artiștii care au trecut de etapa selecției și au confirmat deja participarea sunt Vlad Ciobanu (București) și Dan Palade, director al Muzeului de Artă din Timișoara, pentru prima etapă, Volodmir Teutu, Liudmila Bogdan (Cernăuți) și Lucian Tudorache din Piatra Neamț, pentru al doilea ciclu al taberei iar pentru ultimile zece zile Sabin Garea din Bacău și Ștefan Bandalac din București.

Pe lângă acești artiști se adaugă și moineștenii Dumitru Makui Macovei, Ioan Văsâi și Elena Lupașcu“, a precizat Viorel Costea, purtărorul de cuvânt al Primăriei Moinești. Selecționarea invitaților s-a făcut pe baza CV-ului, a participării la alte expoziții și tabere de creație.

Mircea Merticariu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ